Politikai pasišovė vaikus pripratinti prie kultūros | kl.lt

POLITIKAI PASIŠOVĖ VAIKUS PRIPRATINTI PRIE KULTŪROS

Politikai pasišovė vaikus pripratinti prie kultūrinio gyvenimo.

Tam kitų metų biudžete planuojama lėšų. Moksleiviai gautų kultūros pasą. Kol kas siūloma, kad jį turėtų tik pradinukai, tačiau šios idėjos iniciatorius Seimo kultūros komiteto vadovas mano, kad tokius pasus  galėtų turėti visų klasių mokiniai.

„Tai yra speciali kortelė, kurioje yra tam tikros lėšos, kurias skiria valstybė ir vaikui, apsilankius vienoje ar kitoje įstaigoje, nuo tos kortelės pinigai nurašomi būtent tai sumai, kurią reikia apmokėti už vieną ar kitą renginį. Tai reikštų, kad mūsų vaikai, atsiradus kultūros pasui, galėtų lankytis visose kultūros įstaigose, kurios turi akreditaciją, kurios pripažįstamos kaip atitinkamo lygio“, – pasakoja Seimo Kultūros komiteto pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Plačiau – reportaže.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

R,Vilnius

Jūs tik remkite normalius kultūros renginius - ne komercinius, o tikrai gerus, kokybiškus ir aš jau rasiu lėšų, kaip tą vaiką nusivesti ir už ką. Visokie muziejai, parodos kainuoja nedaug, moksleiviams taikomos nuolaidos. Teatruose - taip pat, nors čia renginiai gerokai brangesni net ir su nuolaidomis. BET reikia atkreipti dėmesį į tikrai gerus kultūrinius renginius, juos kažkaip remti, iš užsienio atvežti (ne kokių šou ant ledo, o rimtų, pvz., ,,Naujojo cirko festivalis" - kas apie jį girdėję??Arba ,,Stalo teatras", kurio kūrėjai daro šaunius darbus.KITOKS teatras vaikams-festivalis. Ir dar daugiau visko.Žaislų muziejus, pvz.Edukaciniai užsiėmimai ir t.t.)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS