Politologė apie valdančiąją koaliciją: laikysis vieni kitų per sukąstus dantis | kl.lt

POLITOLOGĖ APIE VALDANČIĄJĄ KOALICIJĄ: LAIKYSIS VIENI KITŲ PER SUKĄSTUS DANTIS

  • 3

Nors koalicijos partneriai – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga ir Socialdemokratų partija – simpatijų vieni kitiems nejaučia nuo pat pradžių, panašu, laikysis vieni kitų per sukąstus dantis. Taip LRT TELEVIZIJOS laidoje „Laba diena, Lietuva“ kalbėjo Mykolo Romerio universiteto (MRU) Politikos ir vadybos fakulteto lektorė Rima Urbonaitė.

„Panašu, kad koalicijos partneriai darnos ir simpatijos vieni kitiems nejaučia ir nejaučia nuo tos minutės, kai buvo pasirašyta koalicijos sutartis. Dėl to šis klausimas [koalicijos skilimo – LRT] nuolat iškeliamas. Aš tai matyčiau kaip nuolatinį lėkščių daužymą, kai niekas taip ir nesugeba trinktelėti durimis, susirinkti lagamino ir išeiti“, – sakė R. Urbonaitė.

Pasak jos, kol kas įvairūs scenarijai – „skyrybų“ su socialdemokratais, „valstiečių“ likimo mažumoje ar bandymų kurti naują koaliciją – yra labai sunkiai prognozuojami ir mažai politiškai naudingi.

Pasak politologės, pavyzdžiui, dialogas koalicijoje su konservatoriais būtų dar sudėtingesnis, nes jų yra daugiau.

„Panašu, kad per sukąstus dantis šie partneriai [valstiečiai ir socialdemokratai – LRT] vieni kitų dar laikysis“, – sako R. Urbonaitė.

Dabartinę „valstiečių“ padėtį ji apibūdina kaip sudėtingą.

„Seimo „valstiečių“ frakcija yra sunkiai valdomas darinys, kontaktas tarp vyriausybės ir Seimo yra labai komplikuotas, fragmentuotas ir sudėtingas. Dėl to „valstiečiams“ yra labai sunku, o socialdemokratai sugeba tai labai gerai išnaudoti. Konservatoriai, panašu, irgi rado tam tikrą modelį, kaip iš to išpešti daugiausiai naudos“, – kalbėjo MRU Politikos ir vadybos fakulteto lektorė.

Plačiau – įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

juozas

tai zinoma, kad reik laikytis, būti rimtiems vyrams , nepasiduoti konservu kirsinimui.

tadas

BAILIAI IR VIENI IR KITI. NES NESUGEBA NIEKO ISSKYRUS PEZELUS...

n...

taip jau ir subyrės... politologai ir yra tam, kad formuotų visuomenės nuomonę... pažiūrėkit kaip ne kurie politologai persivertė...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS