Premjeras neigia siekiantis naudos sau svarstant šiukšlių deginimo problemą | kl.lt

PREMJERAS NEIGIA SIEKIANTIS NAUDOS SAU SVARSTANT ŠIUKŠLIŲ DEGINIMO PROBLEMĄ

  • 3

Premjeras Saulius Skvernelis neigia siekiantis asmeninės naudos sprendžiant būsimoje „Lietuvos energijos“ kogeneracinėje jėgainėje Vilniuje deginamų šiukšlių problemą.

Tai premjeras pareiškė, ketvirtadienį Seime atsakydamas į opozicijos lyderio Gabrieliaus Landsbergio klausimą, ar S. Skvernelis neturėtų nusišalinti nuo su projektu susijusių klausimų, kadangi jis gyvena 1,5 kilometro nuo jėgainės statybų vietos.

„Aš paneigiu, nesiekiu sau jokios asmeninės naudos. (...) Aš atstovauju dviejų Vilniaus apygardų Karoliniškių ir Pilaitės gyventojams (premjeras į Seimą išrinktas Vilniaus Karoliniškių vienmandatėje apygardoje – BNS). Keista, kad jūs norite, kad Lazdynų, Karoliniškių, Pilaitės ir kiti rajonai turėtų dar vieną taršos šaltinį ir manote, kad nereikia rūpintis, kad tas taršos šaltinis atitiktų visus gamtosauginius reikalavimus“, – kalbėjo S. Skvernelis.

„Jūsų domėjimasis, nuolatinis „Lietuvos energijos“ protegavimas man kelia klausimų, ar tokiu būdu jūs neatsidėkojate valstybės valdomai įmonei už jūsų šeimai sudarytas išskirtines sąlygas vystyti asmeninį biznį“, – pridūrė jis.

G. Landsbergio žmona Austėja Landsbergienė valdo privačias mokyklas ir darželius, veiklai Vilniuje, be kitų, ji nuomoja „Lietuvos energijos“ įmonės „NT Valdos“ patalpas Gervėčių gatvėje.

Po trečiadienį įvykusio premjero, „Lietuvos energijos“ vadovo, energetikos bei aplinkos ministrų susitikimo pranešta, kad bus mažinami atliekų deginimo kiekiai statomoje Vilniaus jėgainėje, o dalis atliekų bus pervežama į Kaune statomą tokią pat jėgainę.

S. Skvernelis ketvirtadienį Seime neatsakė į konservatoriaus Andriaus Kubiliaus klausimą, kiek daugiau už atliekų išvežimą dėl to turės sumokėti sostinės gyventojai.

S. Skvernelis gegužę pareiškė, jog Vilniaus ir Kauno kogeneracinės jėgainės yra korupcinės ir „nuodijančios“ žmones, be to, dėl jų Vyriausybė kreipėsi į Generalinę prokuratūrą. Vyriausybės vadovas buvo užsiminęs apie projektų stabdymą.

2016 metais ir 2017 metų pradžioje skelbta, kad Vyriausybei kelia abejonių Vilniaus elektrinės projektas. S. Skvernelis pernai sausį sakė, jog vis dar neaišku, ar jėgainei pakaks atliekų, ar ji neterš aplinkos. Vis dėlto jis tikino, kad šiuos klausimus galima išspręsti, nestabdant projekto.

Vėliau, pernai vasarį S. Skvernelis tikino, kad sprendimo dėl kogeneracinių jėgainių projekto nebegalima atidėti, nes atliekamos investicijos, projektais domisi visuomenė. Pernai balandį jis pareiškė, kad jokio kito sprendimo Vyriausybė dėl jėgainių nepriiminės ir galioja ankstesnio ministrų kabineto sprendimas, kad jos yra pripažintos valstybei svarbiais projektais.

Europos Komisija buvo suabejojusi, ar Lietuvai reikia dviejų naujų atliekų deginimo jėgainių ir ar jas pastačius, ateityje nebus sumažintas komunalinių atliekų perdirbimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

vezk

savo siuksles i Klaipeda pas dudoriu o is ten bus lengviau isgabenti kaip kontrabanda su kuria taip inirtingai kovojat pasikise po skvernais......

...

Oh: "S. Skvernelis gegužę pareiškė, jog Vilniaus ir Kauno kogeneracinės jėgainės yra korupcinės ir „nuodijančios“ žmones" - ir kas gali paneigt kad toks nuomonės pakeitimas buvo sąlygotas 'brendžio dėžutėmis'.

Jone

Jūsų šiukšlių Kaunui nereikia, blokuosim kelius

SUSIJUSIOS NAUJIENOS