B. Komorowskį priims prezidentė ir premjeras | kl.lt

B. KOMOROWSKĮ PRIIMS PREZIDENTĖ IR PREMJERAS

  • 0

Kadenciją baigusį Lenkijos prezidentą Bronislawą Komorowskį (Bronislavą Komorovskį) Lietuvoje trečiadienį priims prezidentė Dalia Grybauskaitė ir premjeras Algirdas Butkevičius, antradienį BNS pranešė jų atstovai spaudai.

B.Komorowskis į Lietuvą atvyksta atsiimti Rokiškio garbės piliečio vardo regalijų ir dalyvauti parodos Rokiškio muziejuje su jo dovanotais eksponatais atidaryme.

„Premjeras su prezidentu ketina aptarti dvišalius Lietuvos ir Lenkijos santykius, bendradarbiavimą vykdant bendrus energetikos projektus, taip pat lenkų tautinės bendrijos atstovų situaciją Lietuvoje, švietimo srityje“, - BNS sakė atstovė spaudai Evelina Butkutė - Lazdauskienė.

B.Komorowskio tėvai Zygmuntas Leonas Komorowskis ir motina Jadwiga Komorowska yra kilę iš Aukštaitijos. 2005 metais Varšuvoje išleistoje politiko knygoje „Dešine puse. Gyvenimas, politika, anekdotas“ (Prawą strona. Zycie, polityka, anegdota) yra nuotrauka, kurioje pavaizduotas B.Komorowskio senelis Juliuszas Komorowskis (Julius Komorovskis), sėdintis Rokiškio rajone buvusio Kovališkio dvaro terasoje.

B.Komorowskis pralaimėjo šiemet vykusius prezidento rinkimus opozicijos kandidatui Andrzejui Dudai (Andžejui Dudai).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS