Prezidentė: nėra pažymų, kad Rusijos tarnybos su konservatoriais organizavo streiką | kl.lt

PREZIDENTĖ: NĖRA PAŽYMŲ, KAD RUSIJOS TARNYBOS SU KONSERVATORIAIS ORGANIZAVO STREIKĄ

Prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia, kad nėra jokių pažymų, jog Rusijos specialiosios tarnybos su konservatoriais galėjo prisidėti prie mokytojų streiko organizavimo.

„Jokių pažymų, jokios informacijos iš žvalgybos institucijų apie tai, kad Rusijos specialiosios tarnybos kartu su konservatoriais dalyvauja streiko organizavime ar kame nors, nėra“, – trečiadienį LRT laidai „Dėmesio tema“ sakė prezidentė.

Premjero Sauliaus Skvernelio kreipimąsi į kriminalinės žvalgybos ir žvalgybos institucijas dėl galimos grėsmės nacionaliniam saugumui ji vadino desperacija ir mėginimu „naudotis žvalgybos institucijomis“.

„Matykime, kokios nuotaikos visuomenėje. Kol kas yra noras neigti ir toliau, noras ieškoti kaltų net pasitelkus teisėsaugos institucijas. Tai atrodo liguista. Švelniai tariant“, – kalbėjo D. Grybauskaitė.

Anot jos, premjeras iš pradžių viešai pranešė apie grėsmes, o vėliau kreipėsi į institucijas, kad jos rastų tokios informacijos.

„Tai nesolidu. Tokio lygio pareigūnui yra neatsakinga ir labai nesolidu“, – kalbėjo prezidentė.

Tai nesolidu. Tokio lygio pareigūnui yra neatsakinga ir labai nesolidu.

S. Skvernelis praėjusią savaitę Seime pareiškė, kad konservatorių veikimas „yra Kremliaus politikos vykdymas ir abejonių yra, ar ten nėra sąsajų su Rusijos specialiosiomis tarnybomis“, tą atsakys „specialiosios tarnybos“.

Šios savaitės antradienį Vyriausybės vadovas patvirtino, kad kreipėsi į specialiąsias tarnybas „dėl procesų, vykstančių šalyje“.

„Objektas yra procesai, vykstantys šalyje, ir kreipimesi nėra įvardinta konservatorių nei partija, nei frakcija, jei patys jie save prisiskyrė, matyt, tam tikras nerimas yra“, – antradienį žurnalistams Seime sakė premjeras.

Paklaustas, ar kreipimasis susijęs su mokytojų streiku ir sekmadienį vykusiu mitingu, S. Skvernelis atsakė: „Ne tik tai, matome, kas šiuo metu vyksta, inspiracijos, matome tą pačią Prancūziją, kokios valstybės ausys pradėjo lįsti“.

Jis sakė kreipęsis į visus kriminalinės žvalgybos ir žvalgybos subjektus.

Dalis mokytojų, reikalaudami tobulinti etatinį darbo apmokėjimo modelį, nuo lapkričio 12 dienos yra paskelbę neterminuotą streiką. Keliasdešimt mokytojų įsikūrė ir nesitraukia iš Švietimo ir mokslo ministerijos. Sekmadienį Vilniuje surengtas juos palaikantis mitingas, jame dalyvavo apie 6 tūkst. žmonių.

Opoziciniai konservatoriai rėmė mitingą, palaikė mokytojų reikalavimus ir siūlė dėl to atidėti kitų metų valstybės biudžeto priėmimą.

 

GALERIJA

  • Prezidentė: nėra pažymų, kad Rusijos tarnybos su konservatoriais organizavo streiką
Rašyti komentarą
Komentarai (44)

eina sau

30metu 'dedule' ,'magnolija','satrijos ragana' ir kiti rytam tarnauja,nes kai suo loja ant savu,tai niekas neitaria kad jis isvien su seimininkais,ir del ju aukojasi.

...

Spėjai visas pažymas įslaptinti?..

a ka

tiktai pagal jos uzsakyma buna kuriamos ,,pazymos,,...kad taip be tyrimo daro tokius pareiskimus???
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS