R. Karbauskis ir N. Puteikis siūlo įteisinti partijų ir komitetų rinkimų koalicijas | kl.lt

R. KARBAUSKIS IR N. PUTEIKIS SIŪLO ĮTEISINTI PARTIJŲ IR KOMITETŲ RINKIMŲ KOALICIJAS

  • 3

Valdančiųjų „valstiečių“ frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis ir šios frakcijos narys Centro partijos pirmininkas Naglis Puteikis siūlo savivaldos rinkimuose įteisinti partijų ir visuomeninių komitetų koalicijas.

Jie bei Seimo vicepirmininkė „valstietė“ Rima Baškienė antradienį registravo Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymo pataisas, kad visuomeniniai komitetai iki rinkimų likus ne mažiau kaip 35 dienoms gali sudaryti koalicijas ir su partijomis, ir tarpusavyje – sujungti iškeltų kandidatų sąrašus į bendrą sąrašą, kuriame kandidatai surašyti pagal iš naujo nustatytą eilę.

„Kadangi koalicijas tarpusavyje šiuo metu gali sudarinėti tik partijos, o visuomeniniai rinkimų komitetai tarpusavyje ir su partijomis tokių koalicijų sudarinėti negali, tokiu teisiniu reglamentavimu yra pažeidžiamas rinkimų dalyvių lygiateisiškumo principas“, - aiškina pataisų iniciatoriai.

„Aš pasiūliau šią idėją, nes kai kuriuose rajonuose Centro partijos skyriai silpnesni, o sudarę koaliciją su komitetais, vėliau galėsime vilioti komiteto narius į partiją ir, manau, taip tikrai stiprintume politinę sistemą ir demokratiją“, – BNS antradienį sakė N. Puteikis.

Pasak jo, rinkimų komitetai – vienkartiniai dariniai, o numačius galimybę glaudžiau bendradarbiauti su partijomis, atsirastų geresnė galimybė tęsti politinę karjerą.

„Nes komitetai – vienkartiniai dariniai, įvykus rinkimams jie nustoja egzistuoti, jų nariai arba registruojami tarybų nariais sėkmės atveju, arba tiesiog lieka buvę kandidatai. Manau, sudarant tokias koalicijas, komitetų atstovai galės daryti karjerą partijose ir tapti, pavyzdžiui, Seimo nariais“, – aiškino N. Puteikis.

Savivaldos rinkimai Lietuvoje vyks kitų metų kovą.

GALERIJA

  • Naglis Puteikis
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Eikit kuo greičiau pas Karbauskį,nes artėja pavasariniai darbai,reikia kolchoznikams žmonių,nemes kąsnelį ar buteliuką ir visi bus laimingi.Nežino jau ir saiko kaip prisivylioti.Neiš degs mielieji,nes per daug melo toje jūsų partijoje,o ir nenorime net paskutinius baltinius prarasti.Jus lauk greičiau reikia vyti.

Anonimas

Jau nežino kaip prisivilioti žmonių,nes tiek karbauskiukas su savo šaika prisimelavo ir vis vien ieško dar durnelių ir kabina makaronus.Pinigėlių prisivogė visi,bet dar mažai ir toliau loja prisijunkite gal nukris ir jūms koks centas

Zelemunčikas

Net mano murka supranta,kad Karbauskis,Puteikis,Baškienė algas gauna už dyką.Duokim jiems juodus maišus ir šluotas.Kitokių ,,mechanizmų''nepatikėkime,nes pames arba pragers.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS