R. Karbauskis: „juodasis“ ligoninių sąrašas – opozicijos melas | kl.lt

R. KARBAUSKIS: „JUODASIS“ LIGONINIŲ SĄRAŠAS – OPOZICIJOS MELAS

Valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis kaltina opoziciją skleidžiant melą ir kurstant masinį nepasitenkinimą bei nerimą.

Pasak jo, pastarąją savaitę viešojoje erdvėje pasklidęs ir rajonų gydymo įstaigoms baimę įvaręs vadinamasis „juodasis“ ligoninių sąrašas realybėje neegzistuoja, o pasklidusios kalbos apie jį yra tiesiog opozicijos siekis kurstyti įtampas.

R. Karbauskis antradienį feisbuke kreipėsi į žiniasklaidą prašydamas pasidalinti informacija apie neva melagingas opozicijos siunčiamas žinutes. Politikas taip pat perdavė Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) poziciją, kurioje gausu reiškiamų kaltinimų ir priekaištų opozicijos politikams.

„Dalinuosi Sveikatos apsaugos ministerijos pozicija dėl skleidžiamos melagingos informacijos apie neva egzistuojantį „juodąjį“ ligoninių sąrašą. Tikiuosi, kad žiniasklaidos priemonės šia informacija pasidalins, nes opozicijos skleidžiamas melas peržengia visas įmanomas padorumo ribas. Šiuo melu siekiama sukelti masinį žmonių nepasitenkinimą ir pyktį. Tai daroma siekiant politinių tikslų, visiškai ignoruojant faktinę informaciją“, - feisbuke rašė R. Karbauskis.

Opozicijos skleidžiamas melas peržengia visas įmanomas padorumo ribas. Šiuo melu siekiama sukelti masinį žmonių nepasitenkinimą ir pyktį.

Politikas socialinio tinklo įraše taip pat perdavė SAM poziciją dėl kilusio viešo skandalo.

„SAM neturi ir neturėjo jokio „juodojo sąrašo“.

SAM ir pavaldžios įstaigos turi nemažai analizių ir statistinių duomenų apie gydymo įstaigų veiklą įvairiais aspektais, tačiau tai nėra jokie „juodieji sąrašai“.

SAM vadovybė tai vertina vienareikšmiškai: kaip opozicijos bandymą kiršinti visuomenę, kelti nerimą, sėti paniką ir organizuoti masinį nepasitenkinimą, nesant jokių konkrečių faktų.

SAM vadovybės vertinimu, tai yra gėdinga iš opozicijos pusės, nes, užuot darius tokius neatsakingus dalykus, būtų galima susitelkti rimtiems darbams.

Be to, SAM nuomone, tai yra dar vienas opozicijos būdas atkreipti į save dėmesį prieš savivaldos rinkimus, kad jų balsas būtų girdimas.

SAM vadovybė užtikrina, kad sprendimai nebus priimami skubotai. Sprendimai, susiję su gydymo įstaigų tolesne veikla bus priimami tik tariantis plačiai su vietos savivalda, gydymo įstaigomis ir kitomis suinteresuotomis pusėmis.

Tad SAM skatiname opoziciją imtis rimtų ir atsakingų darbų, užuot užsiėmus destrukcija ir panikos kėlimu visuomenėje“, - rašė R. Karbauskis.

Prezidentė Seimo pavasario sesijos pabaigoje patvirtintą sveikatos apsaugos reformą vetavo. Šalies vadovė teigia, kad sveikatos apsaugos reforma gali prieštarauti Konstitucijai. Seimas Prezidentės veto svarstys rudenį.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Jonas

Kad dauguma rajoninių ligoninių -milžiniški prasigėrusių ir nukvakusių daktarų pansionatai -faktas.Bet juos išlaikyti reikalingos irgi milžiniškos išlaidos , mažiausiai jiems rūpi.O kuris neprasigėręs, būtinai turi dar privačią darbo vietą,ar savo kliniką.Tai šis klausimas turi rūpėti ne tik pozicijoms ar opozicijoms , o visiems piliečiams .O kad tas sąrašas beveik visas juodas-faktas.

Jonas

Dėl ligoninių panaikinimo rajonuose reikia gerai pagalvoti, kiek laiko tos ligoninės yra žeminamos valdžios institucijų, operatyvi pagalba turi likti, juk aplaidžių atvejų pakanka ir respublikinėse gydymo įstaigose, o Valstiečiams tai nėra ko versti kaltę opozicijai, juk patys skleidžia kalbas apie gydymo įstaigų panaikinimą.

jei

tai melas kodel nereaguoja auksciausios instancijos reiskia ju nurodymu ir vykdoma si intriga kaip ir visos kt.......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS