R. Karbauskis sieks atmesti prezidentės veto dėl atliekų deginimo elektrinių? | kl.lt

R. KARBAUSKIS SIEKS ATMESTI PREZIDENTĖS VETO DĖL ATLIEKŲ DEGINIMO ELEKTRINIŲ?

Seimui ketvirtadienį pristatomos prezidentės Dalios Grybauskaitės vetuotos įstatymo pataisos, numatančios atliekų deginimo elektrinių veiklos ribojimus.

„Valstiečių“ frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis BNS sako, kad frakcija sieks veto atmesti.

„Atmetinėsime veto, nes tai yra mūsų vertybinis požiūris. Jokių argumentų nėra pateikta, kad mūsų vertybės dėl to, kad yra veto, pasikeistų. Tai yra absurdas. Absoliučiai nematome jokių motyvų keisti savo požiūrį“, – BNS teigė jis.  

„Jeigu mums užteks balsų veto atmesime, jeigu neužteks, turėsime pripažinti, kad neužteko tam balsų“, – pridūrė R. Karbauskis.

Norint veto atmesti reikia, kad už tai balsuotų 71 Seimo narys.

Prezidentė sako, kad pataisomis be jokių pagrįstų aplinkosaugos kriterijų apribojamos galimybės Lietuvoje statyti naujas jėgaines, taip pat kvestionuojama jau statomų jėgainių ateitis.

Seimas rugsėjo pabaigoje Atliekų tvarkymo įstatymo pataisomis leido Vyriausybei ne tik pakeisti sprendimus dėl dviejų jau pradėtų statyti kogeneracinių jėgainių Vilniuje ir Kaune, bet ir uždraudė Lietuvoje ateityje statyti tokias atliekų deginimo gamyklas 20 kilometrų nuo gyvenamosios teritorijos.

Dalis parlamentarų sako, kad pakeitimai gali būti švelninami, tačiau naujų jėgainių statybos arti gyvenviečių ateityje gali būti draudžiamos.   

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

aš nebalsavau už LVŽS , bet

vien už šį pasiūlymą balsuosiu už juos per visus sekančius rinkimus .

aš labai atidžiai stebėsiu ir PAVIEŠINSIU

laiptinėje , kaimynams ir draugams kaip šiuo klausimu balsavo seimo nariai , manau taip turėtų elgtis ir kiti , kuriems aktualus šis klausimas , nes artėja rinkimai , bus visokių kandidatų , man KONSERVATORIAI , LIBERALAI IR PALUCKININKAI , jau prarado galimybę gauti mano šeimos , kaimynų ir draugų balsus , liko pamatyti kaip balsuos kiti seimo nariai . Vilniečiai , kauniečiai manau dar turite galimybę pakeisti situaciją , ne taip kaip klaipėdiečiai , kurių NIEKAS iš buvusių valdžių negirdėjo , nors būsimi kandidatai į merus dabar vaizduoja 'rūpintojėlius ' , jie iš tų buvusių valdžioje :)

man keisčiausias šioje kadencijoje -

OPOZICIJOS darbas , tai jie skundė šį siūlymą prezidentei , o ji vetavo . Kam jie "dirba" aš jau supratau ir dar tų opozicinių partijų nariai bando kandidatuoti į miestų merus ? Klaipėdiečiams siūlysisi liberalas S.Gentvilas ir konservatorė Bilotaitė , tie kurie skundė šį LVŽS siūlymą ? Būdamas seimo nariu ir kandidatu į merus Gentvilas 'kvapą " vežė po ministerijos langais , nors buvo ir miesto tarybos narys , kuris nieko nedarė "dėl kvapo " ( ar buvo pasiūlymai vyriausybei ? ) , o Bilotaitė manau iš vis nesusivokia kokiomis bėdomis gyvena klaipėdiečiai , jei drįso balsuoti "prieš" . Galvojam ką renkame , nes man panašu , kad turėdami tokius merus , miestiečiai ir jų lūkesčiai bus pamiršti .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS