R. Karoblis: visuomenės pasitikėjimas suteikia kariuomenei drąsos ir ryžto | kl.lt

R. KAROBLIS: VISUOMENĖS PASITIKĖJIMAS SUTEIKIA KARIUOMENEI DRĄSOS IR RYŽTO

  • 8

Visuomenės pasitikėjimas ir palaikymas yra vienas svariausių ginklų, kuris suteikia kariuomenei drąsos ir ryžto, sako krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis.

„Tai – kelionė į jūsų širdis. Kelionė, kurioje siekiame laimėti svarbiausią pergalę – jūsų palaikymą ir pasitikėjimą. Nes visuomenės pasitikėjimas ir palaikymas yra vienas svarbiausių ginklų, kuris suteikia kariuomenei drąsos ir ryžto“, – teigė ministras  šeštadienį karinėje šventėje „Mes – tai Jūs!“ Alytuje, skirtoje paminėti partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės dieną.         

Pasak R. Karoblio, kasmet kariuomenės daliniai leidžiasi į kelionę, kad gyventojai pamatytų, kokia šiandien yra Lietuvos kariuomenė ir kuo ji gyvena, susipažintų su tarnybos būdais, pamatytų jos ginkluotę, karių ekipuotę ir įvairią karinę įrangą. 

Krašto apsaugos ministerijos informuoja, kad sekmadienį R. Karoblis ir viceministras Vytautas Umbrasas dalyvaus pėsčiųjų žygyje, skirtame vieno žymiausių partizanų vado generolo Adolfo Ramanausko-Vanago 100-osioms gimimo metinėms.

Vilniuje vyks iškilminga valstybės, istorinės, Europos Sąjungos ir NATO vėliavų keitimo ceremonija prie Prezidentūros, Lietuvos kariuomenė Garbės sargybos kariai padės gėlių prie partizanų generolo Jono Žemaičio – Vytauto paminklo prie Krašto apsaugos ministerijos.

 Kelių karių ir visuomeninių organizacijų atstovų iniciatyva pirmą kartą partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės dienos šventė buvo surengta 1935 metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

...

Žmogutis sako ir PUIKIAI žino kad meluoja.

Taip ponas mielas

As asmeniskai saugiai nesijauciu,kol Lietuva ruosiasi ginti sugaudyti vaikigaliai is ivairiu pakampiu.:) O gryztant i A.Smetonos laikus,tai lenkiu galva pries partizanus (zaliukus)kurie kovesi su bolsevikais,tik jie is dalies ir noplove uztraukta sauktiniu kariuomenes geda.Kada pradesit kurti tikra profesionalu kariuomene ir nustosit kvailioti su tais vargsais sauktiniais???,kurie pamate rusu tankus greiciau issilakstys nei galit isivaizduoti.Aciu dievui,kad karo nera ir tikiuosi nebus,todel galim ir toliau dziaugtis ir didziuotis savo sauktiniu kariauna, :)

augis

is kur tos sapaliones ir ministro fantazijos su auksiniais saukstelias pasitikejimo neigysi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS