Rokiškis brenda iš politinės krizės | kl.lt

ROKIŠKIS BRENDA IŠ POLITINĖS KRIZĖS

  • 1

Rokiškio rajono savivaldybės taryba penktadienį patvirtino vicemerą bei administracijos direktorių – šiuo sprendimu išsklaidyta grėsmė dėl tiesioginio valdymo.

„Įvyko susitarimas, kuris padarytas jau prieš mėnesį: sėkmingai patvirtintas ir administracijos direktorius ir vicemeras“, – BNS penktadienį sakė meras Antanas Vagonis.

Vicemeru paskirtas socialdemokratas Stanislovas Dambrauskas, administracijos direktore – nepriklausoma kandidatė Nataša Aleksejeva. Vicemeras pareigas pradės eiti nuo birželio 1-osios, direktorė – nuo gegužės 15-osios.

Rokiškio rajono savivaldybėje politinė krizė buvo kilusi, kai taryboje susiformavo nauja, su meru A. Vagoniu nesutarianti valdančioji koalicija.

Sausio pabaigoje iš pareigų atleistas „tvarkiečių“ deleguotas vicemeras Egidijus Vilimas ir administracijos direktorius Darbo partijos atstovas Valerijus Rancevas.

Po to buvę bandymai paskirti minėtus pareigūnus nebuvo sėkmingi.

Tiesioginio valdymo įstatymas numato, kad du mėnesius savivaldybėje nepaskiriant vicemero, administracijos direktoriaus ar nesuformuojant Kontrolės komiteto, pasiūlymą įvesti tiesioginį valdymą teikia Vyriausybė. Galutinį sprendimą dėl to priima Seimas.

Rokiškyje balandį dėl to lankėsi Vidaus reikalų ministerijos atstovai aiškintis situacijos.

Šiuo metu valdančiojoje daugumoje Rokiškio rajono savivaldybėje dirba 15 politikų iš 25-ių, koaliciją sudaro atstovai iš penkių politinių jėgų. Meras A. Vagonis nė vienai iš šių politinių jėgų nepriklauso.

„Darbas po truputėlį šlifuojasi, žmonės, buvę opozicijoje, jie supranta, kad reikia prisiimti atsakomybę ir dirbti, kaip pozicija. Tikiuosi, prasidės darnus darbas, konfliktas eina žemyn, tikiuosi, išsispręs“, – teigė meras.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

taip

kuriami nauji /politiniai cirkai/ ir nebe senu komsocdemu kuriu era eina saulelydzio link bt tokie genseko palikuonts darbando juokint ir kirkint aplinka nekreipdami demesio i jaunima visom 4 laikosi isikybe lovio krastu.........

SUSIJUSIOS NAUJIENOS