S. Skvernelis atrėžė socialdemokratams dėl valstybės tarnautojų algų | kl.lt

S. SKVERNELIS ATRĖŽĖ SOCIALDEMOKRATAMS DĖL VALSTYBĖS TARNAUTOJŲ ALGŲ

Saulius Skvernelis, reaguodamas į socialdemokratų teiginius, neva dabartinis valstybės tarnautojų atlyginimų kėlimas yra pasityčiojimas iš mažiausiai uždirbančių biudžetininkų, teigė, kad dabar opozicijoje esantys socialdemokratai, būdami valdžioje, turėjo galybę to imtis patys. Tačiau, anot jo, šiuo klausimu nieko nebuvo daroma.

Reikėjo nesityčioti tada, kai buvo mažinami atlyginimai, ir tada, kai buvo galimybė per ketverius metus viską atstatyti. Dabar kažkaip sugalvojo, kad šiandien tą reikia padaryti“, - „Žinių radijo“ laidoje teigė Premjeras.

Visgi S. Skvernelis pripažino, kad planuojamas atlyginimų kėlimas yra labiau simbolinis žingsnis. Tačiau pabrėžė, kad, įvertinus šalies galimybes, suma, kuri bus skiriama valstybės tarnautojų pareiginės algos bazinio dydžio kėlimui, yra didelė, ir akcentavo, kad dabartinis atlyginimų kėlimas yra apskritai pirmasis žingsnis po dešimties metų nieko nedarymo.

Reikėjo nesityčioti tada, kai buvo mažinami atlyginimai, ir tada, kai buvo galimybė per ketverius metus viską atstatyti. Dabar kažkaip sugalvojo, kad šiandien tą reikia padaryti.

Vyriausybės vadovas aiškino, kad, kalbant apie valstybės tarnautojų atlyginimų kėlimą, būtina koncentruotis į esmines valstybės tarnybos reformas. Kitaip tariant, ieškoti tik papildomų asignavimų nėra tikslinga.

„Valstybės tarnybai reikalinga pertvarka. Vyriausybė įsipareigojusi šiais metais pateikti naują valstybės tarnybos įstatymą ir lydimuosius teisės aktus, kuriuose bus labai aiškiai subalansuoti atlyginimai ir galimybės ženkliai augti valstybės tarnautojų algoms, nedidinat asignavimų valstybės aparato išlaikymui“, - detalizavo S. Skvernelis.

Anot Premjero, jau yra sektinų didelių valstybės institucijų, kurios pačios pradėjo reformuotis. Tai, pasak Vyriausybės vadovo, leido sutaupyti dideles sumas pinigų, kurie buvo nukreipti darbuotojų atlyginimų kėlimui. S. Skvernelis pabrėžė, kad ateityje būtina darbą viešajame sektoriuje organizuoti efektyviau, turėti mažesnę, bet efektyviai dirbančią valstybės tarnybą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Komentuoti

Biurokratai klestejo ir klestes.

Teisingai Skvernelis pasakė

jiems dar ne taip reikėjo užvažiuoti.Jau negaliu nei į juos žiūrėti, nei girdėti tų buvusiųjų valdžioje sumautų šmikių.Kuriems ir į vaikus, ir į senelius, ir į visą Lietuvą giliai nusispjaut.Ka tik aniems gerai būt o į Tautos bėdas žiūri lyg pašaliečiai-,,ne-prie-ko".Mes įdomūs tik per rinkiminę kampaniją, kai reikia jū melų paklausyti...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS