S. Skvernelis: pasitikėjimas prezidente stipriai susvyravo | kl.lt

S. SKVERNELIS: PASITIKĖJIMAS PREZIDENTE STIPRIAI SUSVYRAVO

Pasitikėjimas prezidente Dalia Grybauskaite po to, kai ji atsisakė į aplinkos ministres skirti socialdarbietę Irmą Gudžiūnaitę, susvyravo, sako premjeras Saulius Skvernelis.

Pasak premjero, kritusio pasitikėjimo prezidente pagrindinė priežastis yra tai, kad D. Grybauskaitė, prieš tai žadėjusi pritarti siūlomai kandidatūrai į Aplinkos ministerijos vadovus, trečiadienį persigalvojo.

„Šiuo atveju, deja, (pasitikėjimas prezidente. - ELTA) susvyravo stipriai“, - „Žinių radijui“ ketvirtadienį sakė premjeras. Tačiau, pabrėžė S. Skvernelis, nepaisant visko, jis su D. Grybauskaite stengsis dirbti ir bendrauti toliau.

„Mes vis tiek turime dirbti, tai yra Respublikos prezidentė, yra ministras pirmininkas, yra valstybės reikalai, todėl reikia dirbti konstruktyviai, kiek tai įmanoma, net ir vertinant tai, kad vyksta ir paskelbta, ir nepaskelbta rinkimų kova“, - kalbėjo S. Skvernelis.

Kalbant apie žmones, kuriuos tu galėtum teikti ir su jais būtų elgiamasi, kaip dabar pasielgta, tai, natūralu, nesinori, kad iš tų žmonių būtų tyčiojamasi.

Galiausiai jis dar kartą pabrėžė, kad nežada teikti dar vienos kandidatūros į laisvą Aplinkos ministerijos vadovo postą. S. Skvernelis šią kritikos sulaukusią poziciją grindė tuo, kad nenori žeminti kitų į ministrus siūlomų kandidatų.

„Kalbant apie žmones, kuriuos tu galėtum teikti ir su jais būtų elgiamasi, kaip dabar pasielgta, tai, natūralu, nesinori, kad iš tų žmonių būtų tyčiojamasi“, - apibendrino premjeras.

ELTA primena, kad trečiadienį prezidentė D. Grybauskaitė atmetė premjero S. Skvernelio siūlomą socialdarbietės I. Gudžiūnaitės kandidatūrą į aplinkos ministres. Pabrėžusi, kad Aplinkos ministerijai tenka labai platus atsakomybių spektras, prezidentė pakvietė premjerą šiam sudėtingam sektoriui ieškoti visapusiškos patirties turinčio kandidato.

Premjeras S. Skvernelis ir Ramūnas Karbauskis į prezidentės sprendimą sureagavo itin aštriai. Jie tvirtino, kad daugiau kandidatų į Aplinkos ministerijos vadovo postą nebeteiks.

S. Skvernelis kaltino D. Grybauskaitę, kad ši, jo teigimu, eilinį kartą parodė ne tik savo požiūrį į jo vadovaujamą Vyriausybę, tačiau ir norą destabilizuoti Vyriausybės darbą apskritai. Galiausiai, pasak premjero, jo siūlomą kandidatę į aplinkos ministres atmetusi D. Grybauskaitė yra kalta, kad Prezidentūros ir Vyriausybės santykiai primena „šaltąjį karą“, kad šalies vadovė įsitraukė į prezidentinę rinkimų kampaniją ir kad apskritai Vyriausybėje nebus moterų ministrių.

Darbo vietos valstybės įmonėse

Trečiadienį apie tai, kad prezidentė savo komandos žmonėms ruošia „minkštas kėdes“ valstybinėse įmonėse ir ambasadose užsiminęs premjeras S. Skvernelis sako, kad galvoje turėjo ne tik į ambasadorius siūlomus D. Grybauskaitės patarėjus. Pasak jo, valstybės įmonėse jau yra sukurtos darbo vietos kai kuriems šalies vadovės komandos nariams.

„Reikėtų kalbėti ne vien apie ambasadorius, yra ir kitos pareigybės, kurios eina nebe per Vyriausybę, ir tai jau sprendimai yra padaryti. Yra netgi ir sukurtos atskiros darbo vietos, tarnybos valstybės įmonėse. (...) „Klaipėdos naftoje“ arba Suskystintųjų dujų terminale, juo labiau, kad žmonės ir tiesiogiai, pagal savo užimamas tuo metu pareigas ir kuravo tas sritis ir turėjo tam tikrą interesų konfliktą. Aš manau, kad tokiu atveju turėtų korpusas pabaigti kadenciją kartu su prezidente, ir tada, be abejo, žmonės, kurie dirba, iš jų kai kurie deleguoti, kai kurie kitais būdais atrinkti, - jie tikrai, matyt, be darbo bet kokiu atveju neliktų, bet tada nekiltų jokių interpretacijų ir abejonių“, - ketvirtadienį „Žinių radijui“ teigė S. Skvernelis. Jis pabrėžė, kad Užsienio reikalų ministerijoje yra didelis korpusas, kuris taip pat turi teisę karjerą daryti.

Pasak premjero, darbas prezidentūroje antspaudo, neleidžiančio darbintis į vieną ar kitą poziciją, neuždeda.

„Klausimas, kokiais būdais tai padaroma“, - apibendrino S. Skvernelis.

ELTA primena, kad trečiadienį portalas Delfi.lt skelbė, jog šalies vadovės patarėjus Liną Antanavičienę ir Nerijų Aleksiejūną ketinama skirti ambasadoriais Izraelyje ir Prancūzijoje.

Premjeras feisbuko įraše priekaištavo prezidentei, kad kadencija baigianti D. Grybauskaitė, pasak jo, ruošia „minkštas kėdes“ saviems.

„Prezidentės sprendimas aiškiai parodo, koks svarbus yra darnus Prezidentūros ir Vyriausybės bendradarbiavimas, kai žmonės nėra skirstomi į „savus“ ir „svetimus“, kai „saviems“ nėra ruošiamos minkštos kėdės valstybinėse įmonėse ar ambasadose, o „svetimi“ nėra viešai žeminami, kai siekiama bendrų tikslų, kai noras jauniems žmonės leisti užimti aukštas pareigas nėra tik skambi frazė tuo netikinčių politikų lūpose“, - feisbuke rašė premjeras.

Rašyti komentarą
Komentarai (62)

Petras

Laabai protingai surasyta!! Tai ir stenkites del galimybes atscaukti paskutines dovanas uz geras kalbas ir patarimus dariusiems Grybauskaites patarnautojams. Toki scansa turetumete iscmoke anglu kalbos, neapvilkite musu

Anonimas

Skvernelis ir Karbauskis susimovė galutinai,tos mergiokės niekaip negalėjo prastumti.Jau karbauskis nesusilaikė,net nesusilaikė ir kaip koks caras reikalauja atsiprašymo.Iki kokio lygio jis nuėjo,visai sudurnėjo nuo tų mergų.Veryga gelbėk šį,nes kolchoznikas dar išgriaus prezidentūra su savo traktoriais,o ir parankinis Skvernelis padės. Tiesiog juokas pro ašaras iš tokių valdžios vyrų.Argi jie gali vadovauti nori įvesti diktatūra.Šalin juos nuo mūsų tautos.

...

Ar galėjo milicininkai ne chamais būt?.. :s
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS