S. Skvernelis: prezidentė atstovauja „vienai politinei partijai“ | kl.lt

S. SKVERNELIS: PREZIDENTĖ ATSTOVAUJA „VIENAI POLITINEI PARTIJAI“

  • 10

Premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį pareiškė, kad ginče dėl žemės ūkio ministro prezidentė Dalia Grybauskaitė elgiasi šališkai ir atstovauja „vienai politinei partijai“.

„Jau ne pirmas kartas, kada akivaizdžiai prezidentė užima šališką poziciją ir atstovauja vieną labai aiškią politinę partiją“, – žurnalistams Vyriausybėje sakė ministras pirmininkas.

Perklaustas, kokią partiją turi mintyje, jis atsakė: „Darykimės išvadas patys, kokią“.

S. Skvernelis kartojo, kad sprendimus dėl ministro Broniaus Markausko priims sulaukęs teisėsaugos išvadų.

Premjeras reiškė nepasitenkinimą dėl to, kad prezidentė nepasitikėjimą ministru pareiškė jam esant užsienyje, prieš tai prezidentės patarėjai paraginus jį atsistatydinti.

„Ne pirmas kartas, kai aš tokį pareiškimą išgirstu būdamas užsienyje dėl ministro, labai griežtą, nekorektišką, ir po to sužinau, kad prieš tą pareiškimą ministras buvo įtakojamas patarėjų atsistatydinti“, – sakė S. Skvernelis.

„Normalioje situacijoje taip ir turėtų būti: pasikviečiamas ministras pirmininkas, dar geriau, dar daugiau būtų skaidrumo ir demokratijos, kai dalyvauja žemės ūkio ministras, išklausomi priekaištai, pretenzijos išreiškiamos ministrui, išgirstamas pasiaiškinimas ir tada priimamas bendrai politinis sprendimas“, – teigė premjeras.

B. Markauskas kritikos sulaukė paaiškėjus, kad jo šeima  dirbo svetimą žemę ir už tai gavo Europos Sąjungos (ES) išmokas. Ministras sakė, kad susitarimo neįforminimas buvo netyčinė klaida.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

yra

daug??? kieno deka isibujoko pedofilija ir kas ja dangsto ir susidoroja su padoriais zmonemis ir tai grupinis nusikaltimas itakotas u. spec t.......

Kazkas

Kazkas yra anksciau rases kad sita vyriausybe kolukio agronomo lygio ir tai dar karta patvirtina

ir

kam ta suspaustu delniuku reklama ?.... del ivaizdzio kad viskas okei.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS