S. Skvernelis: prieš A. Verygą sukilo interesų grupės dėl vaistų kainų | kl.lt

S. SKVERNELIS: PRIEŠ A. VERYGĄ SUKILO INTERESŲ GRUPĖS DĖL VAISTŲ KAINŲ

  • 6

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sulaukė kritikos bangos, nes jo pastangoms mažinti vaistų kainas priešinasi įtakingos interesų grupės.

Ministro pirmininko teigimu, slaptus patikrinimus vaistinėse įtvirtinusi valdžia nesitikėjo, kad šią idėją bus bandoma diskredituoti.

Šį mėnesį daug dėmesio sulaukė gyventojų skundai, kad vaistinėse iš jų pradėta reikalauti receptų už vaistus, kurie anksčiau būdavo parduodami be receptų. Opozicija sako, kad ministras nesuvaldė šios situacijos, ir rengia jam interpeliaciją.

Anot S. Skvernelio, „slapti pirkėjai“ buvo numatyti, pirmiausia norint patikrinti, ar vaistininkai siūlo pigiausius vaistus, o pelnai vaistų sektoriuje yra nepagrįsti.

„Ministras tiesiog neįvertino, kad gali būti pasinaudota arba išnaudota situacijos tų pačių interesų grupių būtent tokiu būdu“, - Žinių radijui ketvirtadienį sakė premjeras.

Ministras tiesiog neįvertino, kad gali būti pasinaudota arba išnaudota situacijos tų pačių interesų grupių būtent tokiu būdu.

„Ne tik ministras, bet ir (ministrų) kabinetas net nepagalvojome, kad gali pasinaudoti šia situacija. Taip pat nebuvo matomas mastas, kokiu mastu sprendimai šalyje nevykdomi. Šioje vietoje įžvalgos pritrūko prognozuoti galimus pasipriešinimo veiksmus“, - pridūrė S. Skvernelis.

Ministras pirmininkas sakė neabejojantis, kad opozicijai nepavyks nuversti A. Verygos, nes jam paramą reiškia  tiek kiti Vyriausybės nariai, tiek Seimo dauguma.

„Sveikatos priežiūros sistemoje bandoma padaryti lūžį tame, kas buvo 27 metus programuojama, toleruojama ir nematoma. Ministras paėmė sritis, kurios buvo neliečiamos, jautrios, natūralu, kad yra reakcija, pasipriešinimas, bandymas išsityčioti, sabotuoti kai kuriuos sprendimus“, - kalbėjo S. Skvernelis.

Trečiadienį Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad pareigas palieka viceministrė Aušra Motiejūnienė–Bilotienė ir patarėjas Danas Bakša.

Ši žinia išplatinta tą pačią dieną, kai laikraštis „Lietuvos rytas“ paskelbė viceministrės pokalbio su parlamentaru konservatoriumi Antanu Matulu išklotinę. Iš jos matyti, kad viceministrė sakė patyrusi netiesioginį ministro spaudimą konkurse į Valstybinės ligonių kasos direktoriaus postą.

Ministro A. Verygos atstovė spaudai sakė, kad viceministrės ir patarėjo pasitraukimas su publikacija nesusijęs ir suplanuotas anksčiau. Ji teigė, kad ministras jokių nurodymų, kaip turėtų būti vykdomi konkursai, nedavė.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Pone Veryga gal mes esame neturtinga bet ne kvaila tauta jūs ponai reguliuojate ką mums valgyti, kaip kokiais vaistais pigiais gydytis kodėl jūs patys valdžios klanai einate gytytis be eilių ir tikriausiai gydotės brangiausiais vaistais reikia nelaikyti mus kvailiais o aiškinti o ne versti Jūs sumazinot PVM vaistams receptiniams bet jie neatpigo vel laimi vaistinių klanas kur kontrolė mokat tik kalbėt ir nieko neveikti naudingo vien kalbom ir draudimu nieko nepasieksit.

Olita

Pats kiečiausias ministras.

Hasas

Klanas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS