L. Kukuraitis: vaikų teisių pertvarka vyksta pakankamai sklandžiai | kl.lt

L. KUKURAITIS: VAIKŲ TEISIŲ PERTVARKA VYKSTA PAKANKAMAI SKLANDŽIAI

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis teigia, kad vėluojantys darbai vaikų globos srityje, dėl kurių ministras praėjusią savaitę sulaukė kritikos iš prezidentės Dalios Grybauskaitės, bus atlikti iki vasario vidurio.

Pirmadienio rytą L. Kukuraitis susitiko su ministru pirmininku Sauliumi Skverneliu ir jam pristatė vykdomus darbus. Ministro teigimu, vaikų teisių pertvarka vyksta pakankamai sklandžiai. „Tikrai yra valdomas procesas. Keletas dalykų, kuriuos penktadienį minėjo prezidentė, apie vėlavimus globėjų srityje, kad skatintume kuo greičiau atsirasti globėjams, tai ten iš tiesų yra vėlavimų. Tačiau vejamės laike ir jau vasario viduryje viskas bus sutvarkyta“, - sako ministras L. Kukuraitis.

Ministro teigimu, visi pokyčiai turi įsigalioti nuo liepos 1 dienos ir iki tos dienos jiems bus tinkamai pasiruošta.

ELTA primena, kad penktadienį prezidentė D. Grybauskaitė, susitikusi su socialinės apsaugos ir darbo ministru L. Kukuraičiu, teisingumo ministre Milda Vainiute, vaiko teisių specialistais, aptarė pasirengimą įgyvendinti vaikų saugumui svarbius sprendimus. Pasak Prezidentės, vis labiau ryškėja Vyriausybės ir atskirų ministerijų gebėjimų trūkumas įgyvendinant labai svarbius įstatymus.

Prezidentės spaudos tarnyba praėjusį penktadienį po susitikimo su ministrais išplatintino pranešimą, kuriame teigiama, kad nuo šių metų sausio 1 dienos Socialinės apsaugos ir darbo ministerija turėjo įdiegti centralizuotą vaikų globos apskaitos sistemą, o tai iki šiol nėra padaryta. Taip pat pažymima, kad trūksta iš ministerijos pagalbos savivaldybėms rengiant budinčius globotojus, padedant organizuoti kitas alternatyvias paslaugas globos įstaigoms; stringa pasiruošimas nuo liepos įsigaliosiančiam Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo įgyvendinimui, kuris užtikrins vaikų teisių skyrių visose savivaldybėse centralizavimą.

Prezidentės teigimu, Socialinės pasaugos ir darbo ministerija iki šiol neturi patvirtintų visų pertvarkos įgyvendinimo aprašų, nežino, kaip samdys beveik 300 darbuotojų, kaip užsitikrins reikiamą finansavimą. Prieš metus priimtas prezidentės įstatymas dėl privalomo psichologų dalyvavimo vaikų apklausose turi įsigalioti liepą, tačiau, valstybės vadovės teigimu, vis dar nežinoma, kaip jis bus įgyvendintas; taip pat iki šiol nenumatyta, kas užtikrins psichologų rengimą, kvalifikacijos nustatymą, apmokėjimą, sudarys vaikus apklausti profesionaliai gebančių psichologų sąrašą.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Laimonas

Ar tai reforma, kai žmonių dirbančių su vaikas darbo sutartis keičia į individualią veiklą ir palieka darbuotojus be kasmetinių atostogų, pensijos ir kitų socialinių garantijų!

...

Tai d/b Š. kažkas TURI paaiškint, kad ne įstatymuose BĖDA, o būtent tarpinstitucinių tvarkų nebuvime, ir už tai ASMENIŠKAI atsakinga yra Vaikų kontrolierė.

Norėjau

socialinės ir darbo apsaugos ministro paklaust, kodėl nėra nuotraukų ieškant dingusio vaikučio Panevėžio rajone. Juk galėtumėm, kaip savanoris pabraidyt po Nevėžį, arba bent jau nelaimes ištiktai šeimai kuo prasmingiau padėt. Juk čia tai jūsų daržas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS