S. Svernelis apie prezidento rinkimus: jaučiu politikų ir visuomenės palaikymą | kl.lt

S. SVERNELIS APIE PREZIDENTO RINKIMUS: JAUČIU POLITIKŲ IR VISUOMENĖS PALAIKYMĄ

Premjeras Saulius Skvernelis tvirtina, kad didėjanti poliarizacija visuomenėje ir baimė, jog 2019 m. išrinktas dabartiniams valdantiesiems oponuojantis prezidentas gali nubraukti visą jo vadovaujamos Vyriausybės darbą, verčia rimtai svarstyti apie dalyvavimą šalies vadovo rinkimuose.

Premjeras neslepia, kad būsimus prezidento rinkimus jis aptaria su kolegomis ir, pabrėžia S. Skvernelis, tiki, kad „valstiečių“ deleguotas kandidatas šalies vadovo rinkimuose sugebės pritraukti plačias visuomenės grupes. Premjeras pabrėžia, kad nepartiniam kandidatui dalyvauti rinkimuose būtų labai sudėtinga, todėl, leidžia suprasti S. Skvernelis, rinkimuose dalyvautų po „valstiečių“ vėliava.

„Be politinių partijų paramos tikrai būtų sudėtinga. Bet kokiu atveju aš tikiuosi, kad suvažiavimas („valstiečių“ suvažiavimas, kuriame bus renkamas jų kandidatas prezidento rinkimuose. - ELTA) bus kaip niekada įdomus, nes manau, kad ne vienas kandidatas turėtų būti (iškeltas. - ELTA). Ir tai nebūtinai bus partiniai, aš irgi nesu partijos narys. Galbūt iki to laiko bus dar kokių iniciatyvų. Bet jeigu taip ir būtų, tai, manau, kad „valstiečiai“ tikrai išsirinks kandidatą, kuris gali atstovauti pakankamai daug rinkėjų, kurie ir nėra tiesiogiai asocijuojami su „valstiečių“ partija, bet palaiko Vyriausybės nuostatas“, - „Lietuvos ryto“ televizijoje trečiadienį kalbėjo premjeras.

S. Skvernelis pabrėžė, kad pagrindinė priežastis, verčianti galvoti apie prezidento rinkimus, yra jį bauginanti galimybė, jog aukščiausią šalies postą laimės „valstiečiams“ oponuojantis politikas.

„Kas bus toliau (po prezidento rinkimų. - ELTA), ar nebus tas mūsų darbas nubrauktas ir pasakyta, kad viskas - einame atgal, kada grįžta oligarchiniai laikai, kada partijų rinkiminės programos buvo derinamos su verslo grupėmis“, - kalbėjo premjeras. S. Skvernelis pabrėžė, kad galimas prezidento rinkimų baigtis jis aptarinėja ir su savo kolegomis organizuojamose konsultacijose.

„Aš dabar tikrai susimąsčiau (dalyvauti rinkimuose. - ELTA), ir tam mes darome konsultacijas su savo kolegomis, kas būtų ir kaip Vyriausybei reikėtų dirbti, jeigu būtų vienas ar kitas nugalėtojas, ir kokios būtų pasekmės. O pasekmės gali būti tokios, kokios yra viešai išsakytos opozicinės partijos lyderio, kad mes viską atkeistume, viską panaikintume, mokestinė reforma būtų sugriauta, žmonių pajamų didinimas būtų griaunamas, parama šeimai būtų atsukta atgal“, - svarstė premjeras.

S. Skvernelis užtikrintai tvirtina, kad, klausimui pasisukus apie jo galimybes dalyvauti prezidento rinkimuose, jis jaučia tiek politikų, tiek visuomenės palaikymą.

„Manau, pakankamai daug žmonių, nors ir nebuvau įvardintas kaip kandidatas, tą teigia, matau tą ir iš politinių kolegų“, - tvirtino premjeras. Kita vertus, akcentavo S. Skvernelis, didėjanti visuomenės poliarizacija, kurią jis mato važinėdamas po Lietuvą, yra kitas svarbus veiksnys, skatinantis jį dalyvauti šalies vadovo rinkimuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (48)

onute

skverneli PRISIRINKAI NEVYKUSIU MINIOSTRU NIEKO GERO NEPADAREI DAR NORI PABANDYTI PREZIDENTU KADA ATLEISI KUKURAITI NEJUOKINK TAUTOS

ponuli,

nieko tu ten nejauti

kaunietis

Bado, maro ir konservatorių siūlomos prezidentės venkime. Ar dar mažai aferų ir žalos, kurios pasekmes jausime ilgai, padarė konservatoriai?. Kodėl konservatoriai taip bijo Skvernelio, nes gali tekti atsakyti už ,,nuopelnus" Duok dieve, jei nors kelis politinius aferistus pasodintų, kiti bijotūsi, tai gali padaryti S.Skvernelis tapęs prezidentu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS