Seimas padidino algas žvalgybininkams | kl.lt

SEIMAS PADIDINO ALGAS ŽVALGYBININKAMS

  • 3

Jau šiemet Lietuvos žvalgybos pareigūnai gali tikėtis uždirbti daugiau – Seimas ketvirtadienį priėmė tai numatančias įstatymų pataisas.

Už naujas Žvalgybos įstatymo nuostatas balsavo 95 Seimo nariai, prieš buvo trys, susilaikė penki parlamentarai.

Planuojama, kad žvalgybininkų atlyginimai didės dviem etapais – nuo šių metų liepos 1-osios ir nuo kitų metų liepos 1-osios.

Pagal priimtus pakeitimus, šių pareigūnų tarnybinį atlyginimą be pareiginės algos, priedų už tarnybinį rangą ar kario laipsnį, priedo už tarnybos stažą taip pat sudarys ir priemoka už su ypatinga specifika susijusių funkcijų atlikimą. Ji galės siekti iki 50 proc. pareiginės algos dydžio.

Taip pat nutarta, kad priedas už tarnybinį rangą ar kario laipsnį, kuris dabar mokamas nuo pareiginės algos bazinio dydžio, bus mokamas nuo pareiginės algos koeficiento.

Tikimasi, kad tai leis geriau įvertinti pareigūno kvalifikaciją bei profesinės patirties lygį.

Pagal Valstybės politikų ir valstybės pareigūnų darbo apmokėjimo įstatymo pataisas,  žvalgybininkams padidinti pareiginių algų koeficientų dydžiai, daliai jų nustatytos minimalios ir maksimalios ribos.

Tokiu atveju konkretų koeficientą nustatytas žvalgybos institucijos vadovas, atsižvelgdamas į pareigūno veiklos pobūdį, pavojingumą, sudėtingumą, reikalaujamą kompetenciją, įtaką institucijos sprendimų priėmimui ir atsakomybės lygį.

Be to, priimti pakeitimai leis pareigūnams už pavyzdingą tarnybą skirti iki dviejų pareiginių algų dydžio piniginę išmoką.

Didinti algas žvalgybininkams pasiūlė Vyriausybė. Jos duomenimis, šiemet papildomų lėšų tam nereikės, atlyginimai bus keliami iš vidinių įstaigų resursų.

2019–2020 metais Valstybės saugumo departamentui kasmet papildomai reikės 3 mln. eurų, Antrajam operatyvinių tarnybų departamentui – po 2 mln. eurų.

Anksčiau pristatydamas projektą krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis teigė, kad žvalgybos specialistų ir vyresniųjų specialistų atlyginimas į rankas šiuo metu sudaro nuo 665 iki 1007 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

geda

matyt bijo kompromatu paviesinimo apie save

nuostabu

Kada bus Valstybės saugumo departamentas, tai ir galima kelti algas, o kol egzistuoja sisteminių partijų saugumo departamentas, tai tegul šios partijos ir moka. Nejaugi "bonkininkai" negali susimesti?:)

dar Misa alchogolikas sake;-

,,KAS NEDIRBA TAS -VALGO,,,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS