Iš partijos pašalintas M. Adomėnas: tapau tendencingų interpretacijų įkaitu | kl.lt

IŠ PARTIJOS PAŠALINTAS M. ADOMĖNAS: TAPAU TENDENCINGŲ INTERPRETACIJŲ ĮKAITU

Seimo narys Mantas Adomėnas pašalintas iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) už ryšius su koncernu „MG Baltic“.

Tokį sprendimą antradienį priėmė partijos Priežiūros komitetas.

„Priežiūros komitetas priėmė sprendimą M. Adomėną pašalinti iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų. Deja, turėjome konstatuoti, kad M. Adomėnas, būdamas partijos nariu, tenkino koncerno „MG Baltic“ interesus, poreikius, siekė su jais sukurti draugiškus santykius, vykdė jų tam tikrus prašymus manais už galimą finansinę ir kitokią paramą“, – po TS-LKD Priežiūros komiteto posėdžio žurnalistams sakė jo pirmininkas Valdas Benkunskas.

M. Adomėnas: tapau trumparegiško mąstymo įkaitu

M, Adomėnas teigia tapęs trumparegiško mąstymo ir tendencingų interpretacijų įkaitu.

„Prisipažinsiu, nesitikėjau tokio Priežiūros komiteto sprendimo. Su „MG Baltic“ vadovais bendravo daug partijų, taip pat ir mūsų partijos, lyderių. Kaip praneša žiniasklaida, kai kas net yra davęs konkrečius pažadus, tačiau Priežiūros komiteto sprendimas buvo daug švelnesnis. Dabartinio sprendimo priežastys, ko gero, yra gilesnės, negu tik šis epizodas“, – feisbuke teigia politikas.

„Bijau, kad tapau trumparegiško mąstymo ir tendencingų interpretacijų įkaitu“, – tvirtina M. Adomėnas.

Jis tikina nei buvęs koncerno remiamas, nei jam įsipareigojęs. Pasak M. Adomėno, sprendimą kandidatuoti į TS-LKD pirmininkus jis priėmė savarankiškai, „nevykdydamas niekieno užduoties, o naudodamasis savo kaip demokratinės partijos nario teisėmis“.

Pagal TS-LKD įstatus, minėtas sprendimas gali būti skundžiamas partijos prezidiumui, šis gali įpareigoti Priežiūros komitetą persvarstyti savo sprendimą.

Naujienų portalo delfi.lt praėjusią savaitę skelbtoje politinės korupcijos bylos medžiagoje M. Adomėnas pripažįsta gavęs „MG Baltic“ palaikymą dalyvauti TS-LKD pirmininko rinkimuose, kad atimtų balsų iš tuometinio kandidato Gabrieliaus Landsbergio, taip pat taręsis dėl finansinės paramos rinkimams bei R. Kurlianskio buvęs įtikintas balsuoti už koncernui naudingas pataisas.

M. Adomėnas teigė su tuometiniu koncerno viceprezidentu susitikęs kelis kartus nuo 2014 iki 2016 metų pakalbėti apie politinius procesus. Verslininkas esą pageidavo, kad M. Adomėnas nekliudytų į Vilniaus merus kandidatuoti Mykolui Majauskui.

G. Landsbergis: sprendimas – skaudus, bet reikalingas

Sprendimas šalinti parlamentarą M. Adomėną iš partijos yra skaudus, bet reikalingas, teigia TS–LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

Pasak jo, M. Adomėno išmetimas rodo, kad partija sugeba savikritiškai įvertinti savo narių veiksmus.

„Tai yra skaudus sprendimas, bet norint užtikrinti partijos integralumą, ypač visų tų kaltinimų, tyrimų kontekste, tai yra reikalinga“, – BNS antradienį sakė G. Landsbergis.

„Pasitikiu mūsų priežiūra, manau, kad jos veikla įrodo, kad partija gali būti atspari, savikritiška ir save įvertinti taip, kaip reikia tam, kad išlaikytume žmonių pasitikėjimą“, – pridūrė jis.

Klausiamas, ar M. Adomėnas turėtų likti TS–LKD frakcijoje ar apskritai Seime, G. Landsbergis tvirtino, kad Priežiūros komiteto sprendimas mesti jį iš partijos „yra griežtas ir pakankamas“.

„Toliau tas žmogus, Mantas Adomėnas, tuos sprendimus priims pats“, – sakė konservatorių lyderis.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Nugi

Ūj vej, ūj vej, varkšas

kleckas

tai kad ant jo putlaus snukio viskas surasyta, nereikejo tiek metu laukt, matyt, kazkur buvo ir naudingas partijai, kad tiek ilgai ji laike

Anonimas

Čia tas pats, kurio net žmona vaikščiojo per žmones ir agitavo balsuoti už jį ? Buvau teisus tada pasakęs jai, kad konservatorių partija nepasitikiu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS