Seimo pirmininkas su žemės ūkio ministru aptars situaciją kaime | kl.lt

SEIMO PIRMININKAS SU ŽEMĖS ŪKIO MINISTRU APTARS SITUACIJĄ KAIME

  • 0

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis su žemės ūkio ministru Giedriumi Surpliu antradienį aptars situaciją žemės ūkyje.

Pasak Seimo pirmininko atstovės spaudai Karolinos Frolovienės, neseniai pareigas pradėjęs eiti ministras dar nėra prisistatęs Seimo pirmininkui, todėl jie kalbės apie svarbiausius kaimo reikalus.

„Tikėtina, aptars dėl sausros susidariusią padėtį žemės ūkyje“, – BNS sakė Seimo vadovo atstovė. 

Žemės ūkio ministras Giedrius Surplys BNS teigė su Seimo pirmininku, be kita ko, aptarsiantis, kaip stiprinti žemės ūkio organizacijas vienijančius ir žemdirbių interesus ginančius Žemės ūkio rūmus.

Ministro teigimu, šis klausimas yra labai svarbus ūkininkams.

„Kalbėsime apie ūkininkų savivaldą. Manau, kad kalbėsime apie Žemės ūkio rūmus. Apie tai, kaip galima padaryti, kad Žemės ūkio rūmai būtų žemdirbius telkianti organizacija, kuri būtų vienintelis atstovas, su kuriuo kalbamės visais žemdirbiams rūpimais klausimais“, – sakė G. Surplys.  

Pokalbyje taip pat bus kalbama apie kaimo kelių būklę, melioracijos reikalus. 

„Kai pirmininkas važinėja po miestus ir miestelius, jo žmonės dažnai klausia apie melioracijos tvarkymo reikalus, kelių priežiūrą, kam – valstybei ar savivaldybei priklauso rūpintis. Kartais eiliniai žmonės ir ūkininkai sako atsimušantys lyg į sieną tvarkydamiesi reikalus. Todėl ministras su Seimo pirmininku ir aptars, ką daryti, kad ūkininkams ir kitiems žemės valdytojams būtų patogiau spręsti problemas“, – teigė K. Frolovienė.

G. Surplys darbą pradėjo gegužės viduryje pakeitęs iš posto atleistą parlamentarą „valstietį“  Bronių Markauską, sulaukusį kritikos dėl šeimos ūkininkavimo aplinkybių.

Naujuoju Žemės ūkio rūmų pirmininku vasario pabaigoje išrinktas Baltijos labdaros fondo direktorius Arūnas Svitojus žadėjo atnaujinti rūmų strategiją. Rūmai naują pirmininką rinko p

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS