A. Širinskienė, A. Kubilienė ir R. Šalaševičiūtė – komitetų vadovės | kl.lt

A. ŠIRINSKIENĖ, A. KUBILIENĖ IR R. ŠALAŠEVIČIŪTĖ – KOMITETŲ VADOVĖS

Seimas ketvirtadienį patvirtino, kad Socialinių reikalų ir darbo komitetui vadovaus buvusi sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė, Teisės ir teisėtvarkos – „valstietė“ Agnė Širinskienė, Sveikatos reikalų – „valstietė“ Asta Kubilienė.

Už tai balsavo 87 Seimo nariai, prieš buvo du, 26 susilaikė.

Lietuvos socialdemokratų darbo frakcijai priklausanti teisininkė R. Šalaševičiūtė komiteto vadovo pareigose pakeitė socialdemokratą Algirdą Sysą, pastoracinės teologijos magistrė ir teisės bakalaurė A. Širinskienė Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininko pareigose dirbs vietoj socialdemokrato Juliaus Sabatausko, medikė A. Kubilienė – vietoj A. Širinskienės.

Seimo Kultūros komiteto vicepirmininke ketvirtadienį taip pat patvirtinta socialdemokratė muzikos edukologė Raminta Popovienė. Ji į šias pareigas paskirta vietoj buvusio kultūros ministro Arūno Gelūno, jis perėjo dirbti į Švietimo ir mokslo komitetą.

Šie pasikeitimai susiję su tuo, kad skilo Lietuvos socialdemokratų partijos frakcija. Socialdemokratų partijai nusprendus trauktis iš valdančiosios koalicijos, dalis partijos narių nusprendė vis dėlto likti dirbti valdžioje.

A. Sysas ir J. Sabatauskas, vykdydami partijos valią, atsistatydinimo iš komitetų vadovų, tuo metu R. Šalaševičiūtė paliko Socialdemokratų partiją ir liko valdančioje koalicijoje su „valstiečiais“. 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

...

Visi matėm 'Istviko raganas'; kas joms kelią į Seimą atvėrė?

Kažin

Kažin, kada buvusieji liausis trukdę dirbti?

tiesa

teises ir teisetvarkos vadovaus balsavusi uz kitus matyt teisetai va iki ko daeinam siame seime
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS