Siūloma pavėlinti eksministro M. Sinkevičiaus darbą „Jonavos vandenyse“ | kl.lt

SIŪLOMA PAVĖLINTI EKSMINISTRO M. SINKEVIČIAUS DARBĄ „JONAVOS VANDENYSE“

  • 1

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) rekomenduoja keliolika dienų vėlinti buvusio ūkio ministro ir buvusio Jonavos mero Mindaugo Sinkevičiaus skyrimą į „Jonavos vandenų“ vadovo pareigas, kol sueis vienų metų vadinamasis „atvėsimo“ terminas nuo jo vadovavimo savivaldybei.

Politikui laimėjus konkursą į šios įmonės vadovus numatyta, jog dirbti jis pradės nuo gruodžio 1-osios. VTEK nurodo, kad Jonavos rajono mero pareigas M. Sinkevičius nustojo eiti pernai gruodžio 12 dieną.

„Priešingu atveju gali būti pažeistas Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimas vienerius metus „atvėsti“ nuo buvusios tarnybos“, – pabrėžia VTEK.

Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymas numato, kad pareigas valstybinėje tarnyboje nustojęs eiti asmuo vienerius metus negali įsidarbinti įmonės vadovu ar eiti kitas pareigas, tiesiogiai susijusias su įmonės valdymu, turto tvarkymu, finansų apskaita ir kontrole, jei per paskutinius darbo metus jis tiesiogiai prižiūrėjo, kontroliavo arba tiesiogiai dalyvavo rengiant, svarstant ar priimant šiai įmonei palankius sprendimus.

VTEK pažymi, kad M.Sinkevičius, būdamas Jonavos rajono savivaldybės meru, vykdė su bendrovės priežiūra susijusias funkcijas. Taigi reikalavimas „ atvėsti” jam yra taikytinas.

Komisija prašo „Jonavos vandenų“ stebėtojų tarybos ir Jonavos rajono savivaldybės mero Eugenijaus Sabučio pateikti informaciją apie rekomendacijos vykdymą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

situacijos

kvailumui ribu nera. Jei negali dirbt turi but metamas is konkurso nes iskreipta situacjja gaunasi. Imonei reikia vadovo bet vadovo nebus. Absurdai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS