Socialdemokratai vėl baksnoja G. Landsbergiui dėl šeimos verslo | kl.lt

SOCIALDEMOKRATAI VĖL BAKSNOJA G. LANDSBERGIUI DĖL ŠEIMOS VERSLO

Seimo Lietuvos socialdemokratų darbo (LSDD) frakcija dėl Seimo nario Gabrieliaus Landsbergio šeimos verslo bei su juo susijusių galimų viešųjų ir privačiųjų interesų pažeidimų kreipėsi į ministrą pirmininką Saulių Skvernelį.

Tarp klausimų 15 premjerui - ar G.Landsbergis neturėtų stabdyti savo veiklos Seimo Ekonomikos komitete.

Frakcijos teigimu, ne kartą šia tema kalbėta informaciniuose leidiniuose, klausimą dėl parlamentaro G. Landsbergio galimo viešųjų ir privačiųjų interesų konflikto viešai yra kėlę Seimo nariai, tačiau iki šiol situacija nėra aiški.

„2017 metų gruodžio mėnesį Seimo LSDD frakcija kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, o ši nutarė tirti, ar Seimo narys G. Landsbergis negauna naudos iš valstybei priklausančios įmonės išskirtinėmis sąlygomis, ar nepažeidžiamas viešasis interesas. Keliami klausimai yra svarbūs ne tik politiko moralės vertinimo aspektu, didžioji dalis jų yra konkrečiai susiję su valstybės valdomos įmonės „Lietuvos energija“ antrine įmone UAB „NT valdos“, todėl yra vyriausybinio lygio. Dėl šios priežasties Seimo LSDD frakcija kreipėsi raštu į Vyriausybės vadovą S. Skvernelį, prašydama atsakyti į frakcijos pateiktus klausimus“, - sako Seimo LSDD frakcijos seniūnas Andrius Palionis.

Seimo LSDD frakcija tikisi, kad Premjero susidomėjimas šia tema padės visuomenei greičiau gauti atsakymus ir įvertinti esamą situaciją.

Premjero klausiama, ar jam žinoma, kad savo Viešųjų ir privačių interesų deklaracijoje Seimo narys G. Landsbergis nėra deklaravęs savo šeimos verslo ryšių su juridiniu asmeniu UAB „NT Valdos“ bei šio juridinio asmens teikiamos naudos ir sudarytų išskirtinių sąlygų jo šeimos verslui; ar žinoma, kad valstybės valdomos įmonės „NT Valdos“ patalpose (Gervėčių g. 4, Vilnius) veiklą vykdo Landsbergių šeimai priklausančios įmonės - UAB „Karalienės Mortos mokykla“ ir UAB „Vaikystės sodas„; ar žinoma, kad valstybės valdomoje „NT Valdos“ sudarytos išskirtinės sąlygos „Karalienės Mortos mokyklai“ vystyti privatų verslą?

Taip pat klausiama, ar premjerui žinoma, kad 2013 m. balandžio 2 d. „NT Valdos“ jai priklausančiose patalpose Gervėčių g. 4, Vilniuje, galimai ciniškai bei grubiai pažeidžiant įstatymus, be konkurso, suteikė teisę įsteigti Landsbergių šeimai priklausantį privatų juridinį asmenį - UAB „Karalienės Mortos mokykla„; ar žinoma, kad 2013 m. balandžio 8 d. „NT Valdos“, galimai ciniškai bei grubiai pažeidžiant įstatymus, be konkurso, UAB „Karalienės Mortos mokyklai“ išnuomojo 1770 kvadratinių metrų administracinį pastatą , ar žinoma, kad buvo sudaryta ilgalaikė 10 metų (iki 2023 m. balandžio 30 d.) valstybės valdomos įmonės turto nuomos sutartis, taip galimai užgrobiant valstybės turtą?

Frakcija atkreipia dėmesį, kad kitiems potencialiems nuomininkams nebuvo sudarytos sąlygos net pretenduoti išsinuomoti minėtas patalpas.

Tarp penkiolikos klausimų premjerui - ar jis nemano, kad UAB „Karalienės Mortos mokykla“ ir UAB „Vaikystės sodas“ akcijos laikytinos Seimo nario G. Landsbergio šeimos turtu, o šių įmonių veikos sėkmė tiesiogiai lemia jo šeimos finansinę gerovę, galima preziumuoti, kad Seimo nariui G. Landsbergiui kyla akivaizdus interesų konfliktas, ar Seimo Ekonomikos komiteto narys, patiriantis akivaizdų interesų konfliktą, neturėtų nedelsdamas stabdyti savo veiklos komitete.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Valdas

Buvę komunistai, dabar socialdemokratai:-Gabrieliau, tu ,nebuvęs sovietų kolaborantų palikuonis, mūsų(komunistų)atkurtoje laisvoje Lietuvoje,be mūsų žinios įsigijai daug turto ir sėkmingai vystai verslą-negerai, oi negerai-atiduok, o tai atimsim!

Nieko naujo,ne to dar girdesime

jau seniai zinome,koks konservatoriu elitas,tai tiesiog siurbėlynas,jiems vis negana ir negana.Tai tvartus keliasi,tai namus privatizuojasi,tai saukstus perka tai mokyklas is visu musu pinigu islaiko.Cia tik smulkme kiek jie yra prisidirbę.O saukti saukia kiekviename kampe ant kitu-visus itarineja,juodina,tiesiog pasakas sukuria.Bjaurastis .

grazina

Pas mus yra viena konservu partija kuri nieko nenuveike lietuvai bet pilti ant kitu meistriskai moka nes ir televizijoje ir spaudoje sedi ju statitiniai.Slykstu. Viena ranka mesla maiso kita nauda sau semia,ir taip jau 27 metai ,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS