Sveikatos ministerija giriasi pernai sutaupiusi 130 tūkst. eurų | kl.lt

SVEIKATOS MINISTERIJA GIRIASI PERNAI SUTAUPIUSI 130 TŪKST. EURŲ

  • 7

Sveikatos apsaugos ministerija penktadienį paskelbė, kad Lietuvos gydymo įstaigos pernai sutaupė 20 proc. pirkimams skirtos sumos, nes vaistus, kanceliarines prekes, kompiuterius ir kitus dalykus pirko centralizuotai.

Ministerijos duomenimis, prekes įsigydamos per CPO.lt katalogą gydymo įstaigos išleido beveik 130 tūkst. eurų mažiau. Kai kurios įstaigos dėl konsoliduotų pirkimų prekes įsigijo iki 70 proc. pigiau.

„Jei 2017 metais gydymo įstaigos vykdė tris konsoliduotus pirkimus, tai pernai – net 27 konsoliduotus pirkimus. Tai išties reikšmingas rezultatas, kuris, tikimasi, įgis pagreitį ir padės racionaliau naudoti įstaigoms skirtas lėšas“, – teigiama pranešime.

Praėjusiais metais daugiausia lėšų sutaupyta perkant kompiuterius ir kitą biuro įrangą, mažiau nei planuota kainavo kanceliarinės prekės.

Daugiausia sutaupyti pavyko Raseinių pirminės sveikatos priežiūros centrui – jų pirktų prekių kaina dėl konsoliduotų pirkimų sumažėjo daugiau nei 70 procentų.

Respublikinei Klaipėdos ligoninei perkant spausdintuvą pavyko sutaupyti daugiau nei pusę tam skirtos sumos. Perpus išlaidos kanceliarinėms prekėms sumažėjo ir Raseinių psichikos sveikatos centrui.

Vilniaus miesto klinikinės ligoninės išlaidas kanceliarinėms prekėms pavyko sumažinti daugiau nei 30 proc., trečdalį skirtos sumos pavyko sutaupyti ir Kelmės ligoninei perkant kompiuterį, teigia Sveikatos apsaugos ministerija.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Anonimas

Sutauputi pinigai dėl Verygos padidėjusio anapilyn iškeliavusiu,kurie negavo vaistų.Kiek dar iškeliaus i aną pasaulį per jo kvailą galvą,ar čia jo kerštas visiems senoliams kad skundžiamės dėl blogos gydytojų priežiūros,o ypač juo kad sunaikino tiek gydomųjų įstaigų kurios buvo visiems patogu ir arčiau namų.Kiek šis dar tyčiosis iš garbaus amžiaus žmonių.Kiek dar žada atsikratyti.Velnio vaikas su velnio šypsena.

matomai ,taupant lesas

anksciau laiko buvo isgabenti anapilin 1300 zmoniu negave reikalingu vaistu...

zelemunčikas

Ojojoi,net 130 štukų !!! Tai kiek čia išeina nedagydytų ligonių ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS