V. Adamkus apie savo prezidentavimą: tokių laiškų nebuvo | kl.lt

V. ADAMKUS APIE SAVO PREZIDENTAVIMĄ: TOKIŲ LAIŠKŲ NEBUVO

Kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus nesiima komentuoti paviešintų Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės laiškų, tačiau sako, kad per jo prezidentavimą tokių laiškų nebuvo.

„Atsiprašau, bet nekomentuoju“, - ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė V. Adamkus.

Į klausimą, ar per savo prezidentavimą rašė elektroninius laiškus politikams, jis atsakė: „Tokių laiškų nebuvo, užtikrinu jus“, - sakė V. Adamkus.

Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis sako, kad paviešintų Prezidentės laiškų autentiškumą planuojama pavesti tirti Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetui. Politikas kol kas nesiėmė atsakyti, ar šiam komitetui bus suteiktas laikinosios tyrimo komisijos statusas, primena ELTA.

„Manau, kad bus pavesta Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetui šitą klausimą nagrinėti ir komitetas šitą darbą padarys. (...) Nežinau, ar reikia laikinosios komisijos statuso, dar tarsimės, ar reikia to statuso, ar nereikia. Bet frakcijos nuomonė tokia, kad komitetui bus pavesta tai nagrinėti. Tikimės, kad su kitų frakcijų atstovais irgi sutarsime, nes būtų labai nesuprantama, kodėl vis dėlto nesiaiškinti, ar tie tekstai autentiški. Jeigu tie tekstai nėra autentiški, tuo atveju mes turėtume aiškintis, kodėl Prezidentė tokiu mastu yra šmeižiama, tai kitas klausimas“, - ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė R. Karbauskis.

Jo teigimu, „valstiečių“ frakcijoje bet kokiu atveju yra pasiryžimas suprasti šių laiškų autentiškumą, ir tai bus padaryta Seime.

Skandalas kilo kada Lrytas.lt paviešino, kaip skelbiama, Prezidentės Dalios Grybauskaitės ir korupcija kaltinamo Eligijaus Masiulio susirašinėjimo ištraukas. Kaip teigiama, elektroniniai laiškai rašyti 2014-2016 metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

CHA: "„Tokių laiškų nebuvo, užtikrinu jus“, - sakė V. Adamkus" kompiuterinis neraštingumas?..

nebuvo

ir negalėjo būti laiškų su Adamkumi, nes niekas jį nei gerbė, nei skaitėsi, o jis pastoviai per TV girėsi, kad jį skriaudžia, nes neturi galių, o Grybauskaitė galias pati išsikovojo, kad ir laiškais

taip

Tokių laiškų gal ir nebuvo,bet už tai buvo Mažeikių naftos perdirbimo įmonės pardavmas už vieną litą amerikonams ir dar primokėdavo šimtus tūkstančių litų kas mėnesį kad tik turėtų,dar ir pajūrio gabalą įbruko priedų,nu tipo amerikonas amerikonui,taip kad nereikia lia,lia visi jūs ten ne be grieko.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS