V. Bakas po NSGK tyrimo: valstybė galėtų atgauti 1,5 mlrd. eurų žalą | kl.lt

V. BAKAS PO NSGK TYRIMO: VALSTYBĖ GALĖTŲ ATGAUTI 1,5 MLRD. EURŲ ŽALĄ

  • 6

Parlamentinį tyrimą dėl verslo poveikio politikai atlikusio Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Vytautas Bakas teigia, kad valstybė galėtų atgauti jai padarytą preliminariai 1,5 mlrd. eurų žalą.

„Man atrodo, mes pajėgūs sutelkti gabiausių valstybei dirbančių teisininkų, ekonomistų, finansininkų energetikų komandą, tikrai tokių žmonių yra, ir pabandyti bent jau atgauti tą žalą arba nepagrįsto praturtėjimo sumas ir išrašyti sąskaitas. (...) Pasakysiu taip: „MG Baltic“, krizės laikotarpiu, laimėtų konkursų suma, mūsų paskaičiavimais (aišku, turės progą patikslinti Viešųjų pirkimų tarnyba po išvadų), – apie 500 mln. eurų. Dabar žala, kurią padarė „Vilniaus prekyba“ su savo „Leo“ sandoriu, gali būti iki milijardo eurų“, – LRT Televizijai sekmadienį sakė V. Bakas.

Jo teigimu, taip pat svarbu imtis veiksmų apsaugant strateginius valstybės sektorius.

„Dar vienas dalykas, ką būtina padaryti greitai: mes turime patraukti – tas žodis gal nepatiko kažkam – visas verslo grupes iš mūsų strateginių sektorių, kurios nesuderinamos su mūsų nacionalinio saugumo interesais, tą galima padaryti per Vyriausybės komisiją, įvertinus jų atitikimą nacionalinio saugumo interesams (...) „Rosatom“, „Nukem“ ir „MG Baltic“ įmonės“, – teigė V. Bakas.

Parlamentaras tikisi, kad Seimas kitą savaitę patvirtins tyrimo išvadas.

„Jeigu joms antradienį pritars Seimas ir jeigu pritars ne „buldozeriu“, balsų dauguma, o bendru sutarimu, tai parodys, kad mes turime visai kitą politinės valios kokybę, mes esame pasirengę atsispirti galios centrams, kurie koja duris atidarinėja (...) Rizikinga tų išvadų nepatvirtinti“, – sakė V. Bakas.

Pasak jo, jokių iniciatyvų pratęsti tyrimą nėra. 

NSGK tyrimo išvadose daugiausia dėmesio skiriama teismui perduotoje politinės korupcijos byloje kaltinamam kocernui „MG Baltic“ ir Rusijos energetikos milžinei „Rosatom“.

Komitetas konstatuoja, kad šios verslo grupės kelia grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui.

Antradienį nutarimo projektas dėl išvados patvirtinimo turėtų būti pateiktas Seimui.

Prie projekto „prikabintuose“ prieduose pateikiama Valstybės saugumo departamento, Specialiųjų tyrimų tarnybos išslaptinta informacija, Generalinės prokuratūros, Energetikos ministerijos raštai, parlamentinio tyrimo metu atliktų apklausų protokolai.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Irena

Pritariu komentatoriui, karštis paveikė daugumos Seimo narių galvas, prasidėjo kliedesių žarstymas eiliniams žmonėms, kurie tuo tiki, gerai, kad jau sinoptikai žada orų permainas, atvės smegeninės. Ponas "PILIETI", kas gi tavo namą su jame esančiais butais ir jų savininkais laiko pririšęs prie UAB Būsto valdos , ar prie UAB MANO BUTAS, taigi atsisakykite, pasirinkite kitą administratorių, steikite namo bendriją, tapk bendrijos pirmininku, skaityk internete teisės aktus apie daugiabučių namų administravimą ir nerašinėk nesąmonių, pagaliau laikas tapti pilietišku žmogau, juk beveik 30 metų gyveni nepriklausomoje Lietuvoje, gana dūsauti ir laukti, kol kas išspręs, pajudink subinę

Pilietis

Labai įdomu ar bus nubausti padare žalą valstybei.Kada STT,FNTT,VMI tarnybų bus pajudinta UAB Būsto valdos veikla.LR C kodeksas 4.84 str. atsirado 2000 metais,kada buvo baigta butų privatizacija ir buvo panaikintos butų ūkio tarnybos.Šis LR CK pažeidžia LR konstituciją privatus turtas ,jo valdymas.Nupirko seimą ir priėmė seimas straipsnį palankų ,nors neveikiantį UAB Būsto valdos žmonėms. Rubikonas,ir visokie kiti nusipirko verslo rūšį,tačiau nenusipirko rajonų su namais ir butų savininkais.Kada bus nagrinėjama ši problema,jiems negali būti išskirtinių įstatymų verslui.

Ar

Ar statybininkams irgi bus grazinti ju nedamoketi atlyginimai ir is buvusio seimo bus pareikalauta grazinti ismoketus atlyginimus su antstoliu pagalba uz blogai atlikta darba
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS