V. Bakas: siekiama, kad 2028-aisiais šalį galėtų ginti 58 proc. piliečių | kl.lt

V. BAKAS: SIEKIAMA, KAD 2028-AISIAIS ŠALĮ GALĖTŲ GINTI 58 PROC. PILIEČIŲ

Seimas skubos tvarka patvirtino naują krašto apsaugos sistemos (KAS) plėtros programą artimiausiems 10 metų. Pastarąją nuspręsta koreguoti, kadangi keitėsi saugumo situacija regione, be to, išaugo gynybos finansavimas.

Naujoje KAS programoje yra apibrėžti kariuomenės uždaviniai ir prioritetai, be to, išskirtos pagrindinės priemonės, kurios turėtų padėti įgyvendinti tikslus.

Pagrindinis krašto apsaugos sistemos tikslas ir toliau bus pasirengimas savarankiškai ir kolektyviniai šalies gynybai - Lietuvos kariuomenės pajėgumų didinimas, parengtis, esant poreikiui, priimti į Lietuvą atvykstančias NATO karines pajėgas, piliečių įtraukimas į pasirengimą gynybai, atsparumas hibridinėms grėsmėms.

Pasak Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko Vytauto Bako, naujoji plėtros programa - didelis žingsnis į priekį krašto apsaugos sistemos srityje: „Šis susitarimas leis įsigyti reikiamą ginkluotę, vystyti būtinus pajėgumus, kurti infrastruktūrą ir didinti karių motyvaciją“, - sakė V. Bakas.

Naujojoje KAS programoje taip pat yra iškelti siekiai, kiek šalies gyventojų, esant poreikiui, būtų pasirengę ginti savo šalį. Siekiama, kad 2028 m. šalį galėtų ginti 58 proc. piliečių, kai, pavyzdžiui, 2018 m. ginti valstybę buvo pasirengę 43 proc. gyventojų.

„Turime dar labiau stiprinti ugdymą krašto gynybos, nacionalinio saugumo klausimais mokykloje, skatini patriotinį ugdymą. Bus plėtojama krašto apsaugos sistemos strateginė komunikacija, apibrėžę lūkesčius, įtrauksime daugiau institucijų į visuomenės skatinimą ginti savo šalį“, - kalbėjo NSGK pirmininkas V. Bakas.

Naująją programą ketinama įgyvendinti 2019-2028 metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

...

Ir ką mes tuomet čia ginsim?.. jidiš kalba kalbančius?..

Rasa

jo jo jo tikrai, kai atims vaikus... nk kito neliks, kaip tik ginti .... parazitus is salies ..... juodas sarkazmas- bet visai realus - Bukit protingi... nedarykit klaidos po klaidos - viskam yra ribos. Geru svenciu - lai jus aplenkia VAT

J.V.

jei neina apsigint nuo savų žulikų, tai ką jau te nuo svetimų...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS