V. Pranckietis: išsiskirti iš ES dėl Jeruzalės būtų „nevisiškai saugu“ | kl.lt

V. PRANCKIETIS: IŠSISKIRTI IŠ ES DĖL JERUZALĖS BŪTŲ „NEVISIŠKAI SAUGU“

  • 1

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sako, kad Lietuva turėtų laikytis vieningos Europos Sąjungos pozicijos dėl Izraelio ir Palestinos, o siūlyti atskirą nuomonę būtų „nevisiškai saugu“.

Taip jis komentavo prezidento rinkimuose kandidatuojančio premjero Sauliaus Skvernelio svarstymus apie galimybę ateityje perkelti Lietuvos ambasadą Izraelyje iš Tel Avivo į Jeruzalę.

„Šis klausimas nebuvo svarstytas Seime atskirai ir galėtų būti svarstomas. Užsienio reikalų komiteto nuomonės kažkada klausiau, mes esame Europos Sąjungoje ir laikomės bendros ES politikos šiuo klausimu ir mes visada kalbame apie tai, kad dvi valstybės – Palestina ir Izraelis – turėtų susitarti, o mes tam susitarimui turėtume pritarti“, – Žinių radijui trečiadienį sakė V. Pranckietis.

Siūlyti vien savo kažkokią atskirąją nuomonę būtų nevisiškai saugu, nes mes neturim momentiškai kažką kurti, mes turėtume nuosekliai eiti prie tų sprendimų ir jie turtų būti bendri, o ne kažkieno atskira nuomonė.

Pasak jo, sprendimai šiais klausimais „neturi būti asmeninės nuomonės, tai turi būti valstybės politikos dalis“.

„Siūlyti vien savo kažkokią atskirąją nuomonę būtų nevisiškai saugu, nes mes neturim momentiškai kažką kurti, mes turėtume nuosekliai eiti prie tų sprendimų ir jie turtų būti bendri, o ne kažkieno atskira nuomonė“, – kalbėjo Seimo pirmininkas.

Pristatydamas prezidento rinkimų programą, S. Skvernelis antradienį sakė, kad ambasados į Jeruzalę perkėlimas amerikiečių pavyzdžiu galėtų sustiprinti Lietuvos dvišalius ryšius su Izraeliu ir Jungtinėmis Valstijomis.

Kalbėdamas Rytų Europos studijų centre jis pabrėžė, kad šią poziciją dėsto kaip kandidatas į prezidentus, o ne Vyriausybės vadovas.

Savo ambasadą iš Tel Avivo į Jeruzalę gegužę perkėlė tvirtai Izraelį remiančios Jungtinės Valstijos, tačiau dauguma Europos šalių tokiam žingsniui nepritaria.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

niu jo

dar vienas skvernelio bukumo įrodymas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS