V. Pranckietis išvyksta į ES parlamentų vadovų konferenciją Austrijoje | kl.lt

V. PRANCKIETIS IŠVYKSTA Į ES PARLAMENTŲ VADOVŲ KONFERENCIJĄ AUSTRIJOJE

  • 2

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis pirmadienį išvyksta į Austriją, kur dalyvaus Europos Sąjungos parlamentų pirmininkų konferencijoje.

Seimo pirmininkas dalyvaus diskusijose, kur kalbės Rytų partnerystės tema, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

„Šiemet minime Rytų partnerystės 10-ąją sukaktį. Pasiekta nemažai – sudaryti asociacijos susitarimai su Ukraina, Sakartvelu ir Moldova, partnerystės susitarimas su Armėnija, palengvinti vizų režimai su Armėnija ir Azerbaidžanu. Dabar svarbu iškelti ambicingus tikslus laikotarpiui po 2020 metų“, – sako parlamento vadovas.

Pagrindinės konferencijos temos: „Europos Sąjunga ir jos kaimynės“, „Europos Sąjunga artėjant 2019 metų Europos Parlamento rinkimams: tolesnė nacionalinių parlamentų ir Europos institucijų bendradarbiavimo plėtra“.

Vizito metu planuojama aplankyti Vienos technikos universitetą, susitikti su profesoriumi Eugenijumi Kaniušu bei Lietuvos ir Austrijos draugija, taip pat numatytas susitikimas su Lietuvos bendruomenės nariais ambasadoje Vienoje.

ES parlamentų pirmininkų konferencija – kasmetinis susitikimas.

Lietuva ES parlamentų pirmininkų konferenciją rengė 2014 metų balandį.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

zelemuncikas

Važiuoja parvežti Lietuvon veislinių austrių.

Pilietis

Ar ne per daug keliauja šis ponas.Manau Lietuvoje užtenka darbo jie vis dejuoja ,kad seimo nariai daug turi darbo ir daug dirba,todėl kelionem švaistyti laiko negalėtu,pirma savo šalyje susitvarkyti reikia,paskiau keliauti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS