V. Pranckietis palaiko premjerą: prezidentė kritikavo pasiruošusi | kl.lt

V. PRANCKIETIS PALAIKO PREMJERĄ: PREZIDENTĖ KRITIKAVO PASIRUOŠUSI

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis stojo „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio ir premjero Sauliaus Skvernelio pusėn.

Pasak parlamento vadovo, valdančiųjų nepasitenkinimą sukėlusi prezidentės Dalios Grybauskaitės rinkimų dieną išsakyta kritika premjerui yra politikavimas. V. Pranckietis sako manąs, kad prezidentė S. Skvernelio Baltarusijai siųstus pasiūlymus ir pasisakymus apie Lietuvos ir Latvijos santykius sukritikavo iš anksto pasiruošusi.

„Kada aš girdėjau šį pasisakymą, aš supratau, kad jis buvo iš anksto paruoštas, jis nebuvo ekspromtu atsakomas. Todėl, manau, ruoštis tokiems pareiškimams tai yra dalyvavimas politikavime“, - „Žinių radijui“ trečiadienį sakė V. Pranckietis.

Kada aš girdėjau šį pasisakymą, aš supratau, kad jis buvo iš anksto paruoštas, jis nebuvo ekspromtu atsakomas. Todėl, manau, ruoštis tokiems pareiškimams tai yra dalyvavimas politikavime.

Pasak parlamento vadovo, prezidentė turi teisę pasisakyti apie premjero veiksmus, tačiau tą darydama, tvirtino Seimo pirmininkas, D. Grybauskaitė turi pabrėžti, ar išsakydama vertinimą dalyvauja rinkimų kampanijoje.

V. Pranckiečio teigimu, dalyvavimas rinkimų kampanijoje prasideda tuomet, kai yra pasisakoma už ar prieš kurį nors kandidatą.

„Kada yra aiškiai pasisakoma prieš arba už kažkurį kandidatą, tai ir yra dalyvavimas rinkiminėje kampanijoje“, - sakė V. Pranckietis.

Sekmadienį rinkimų į merus antrajame ture balsavusi prezidentė sukritikavo premjerą dėl pasisakymo apie Latviją bei anksčiau vykusio vizito į Izraelį. Pasak šalies vadovės, reikia didelių sugebėjimų, kad darytum tokią tarptautinę gėdą, kokią daro premjeras.

Premjeras susilaukė kritikos ir dėl Baltarusijai pateikto siūlymo dėl Astravo atominės elektrinės. Pasak prezidentės, tai, kad premjeras savo veiksmų nederino su Prezidentūra, pažeidžia Konstituciją.

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis aštriai sureagavo į prezidentės kritiką. Pasak jo, prezidentės išsakyta kritika premjerui S. Skverneliui yra bandymas paveikti politinį procesą. R. Karbauskis pabrėžė, kad dėl prezidentės sekmadienį išsakytų teiginių svarsto kreiptis ir į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK).

Savo ruožtu, VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė sekmadienį, po D. Grybauskaitės pasisakymo, portalui DELFI teigė, kad tai buvo tiesiog prezidentinis vertinimas.

Kaip skelbė portalas LRT.lt, penktadienį Lazdijuose viešėjęs į prezidento postą kandidatuojantis ministras pirmininkas S. Skvernelis pareiškė, kad latviai lietuviams yra ne broliai, o konkurentai ekonomikos srityje.

„Latviai, estai, atrodo, visiškai būtų mūsų broliai, bet taip nėra. Jeigu kalbėtume apie tą pačią Latviją, tai yra vienas iš mūsų didžiausių ekonomikos plotmėj konkurentų“, - tuomet kalbėjo premjeras.

Pats S. Skvernelis vėliau savo „Facebook“ paskyroje teigė, kad nacionalinio transliuotojo internetiniame portale pateikta citata yra netiksli, nors kartu ir tvirtino, kad su Latvija ekonomikos srityje yra konkurentai.

ELTA primena, kad viešos kritikos ir Palestinos notos Vyriausybės vadovas susilaukė dėl savo vizito į Izraelį. Palestina pasipiktino tuo, kad S. Skvernelio vizito Izraelyje metu jis taip ir neapsilankė Palestinoje, taip pat, kad S. Skvernelį vizito Rytų Jeruzalėje metu lydėjo Izraelio ambasadorius. Pasak Palestinos, taip Lietuva pažeidė tarptautinės teisės normas ir bendrą Europos Sąjungos politiką.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

zelemunčikas

Agronomo patarimas prezidentei,vos Skvernelis prasižiojo,kibk jam į atlapus.

Anonimas

Labai patogu valdyti ubagus,nes kazkam labai naudinga ,kaip tai vyko visa laika ir tas kazkas kas pasipriesino ,pasidare blogas.

Būtina kalbėti tik pasiruošus

Pranskietis pareiškė,kad Prezidentė kalbėjo pasiruošusi.Betgi taip ir turi būti.Kai Skvernelis nušneka,kas tuo momentu ant liežuvio užeina,juokina ne tik mus,bet juokdariu jau laiko ir kitos šalys.Nebepadeda net aiškinimasis,kad ne taip jis suprastas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS