V. Pranckietis A. Širinskienei į klausimus atsakys, bet raštu | kl.lt

V. PRANCKIETIS A. ŠIRINSKIENEI Į KLAUSIMUS ATSAKYS, BET RAŠTU

Galimą neteisėtą įtaką ir poveikį Lietuvos politikams tirianti Seimo laikinoji komisija trečiadienį vyksiančiame posėdyje ketina toliau svarstyti galimai darytą poveikį Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) nariams. Į komisijos posėdį buvo pakviesti Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ir Seimo narys Povilas Urbšys. Seimo pirmininkas sako, kad tuo metu negalintis dalyvauti, bet į laikinosios komisijos, vadovaujamos Agnės Širinskienės, klausimus atsakys vėliau ir raštu.

„Neteisingai buvo pranešta. Aš ruošiuosi atsakinėti, bet ruošiuosi prisitaikęs laiką, nes tuo laiku ateina Azerbaidžano naujai paskirtas ambasadorius, ir tas susitikimas planuotas labai iš anksto (...) Aš lauksiu klausimų raštu. Ir taip, atsakysiu raštu“, - trečiadienį „Žinių radijui“ sakė V. Pranckietis.

Praėjusią savaitę tyrimo komisija apklausė iš VTEK atleistą Mindaugą Siaurį. Pasakodamas savo atleidimo aplinkybes jis teigė, kad 2017 m. kovo 16 d. darbe vykusiame pokalbyje su kolegomis komisijos nariais Virginijumi Kanapinsku ir Sauliumi Katuoka jam buvo pasakyta, kad jo atleidimo esą reikalauja asmenys iš Seimo. Šią informaciją V. Pranckietis neigia. Pasak jo, jis net nepažįsta M. Siaurio ir įrašuose minimos tik jo kaip Seimo pirmininko pareigybės.

„Aš net nežinau, kas jis toks (M. Siaurys. - ELTA). Visi gali paminėti kokią nors pareigybę, o ten tos pareigybės tik teminimos, o paminėjus ką nors ir įtraukia į kažkokį tyrimą. Manau, kai atsakysime į tuos klausimus, bus daug aiškiau ir tiems, kam dabar neaišku“, - sakė V. Pranckietis.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) praeitų metų spalį paskelbė, kad M. Siaurys iš VTEK buvo atleistas neteisėtai, nes VTEK laikinuoju pirmininku tuo metu dirbęs V. Kanapinskas negalėjo eiti šių pareigų, kadangi nebuvo vyriausias pagal amžių komisijos narys. Pasak M. Siaurio, į darbą jis iki šiol negrąžintas, nors atlyginimas skaičiuojamas, pinigai nemokami.

Pernai rudenį portale Delfi.lt pasirodė informacija apie tai, kad Seimo narys P. Urbšys galimai darė spaudimą Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos nariams ir galimai neteisėtai reikalavo atleisti VTEK pareigūnus.

Žiniasklaidoje pasirodžius informacijai apie VTEK darbo užkulisius, pernai spalį Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis kalbėjo apie galimą apkaltą Seimo nariui P. Urbšiui.

Pats Seimo narys P. Urbšys ne kartą vertino tai kaip keršto akciją ir sąskaitų suvedinėjimą. Parlamentaras tvirtino, kad jokių neteisėtų nurodymų nėra davęs, visada vadovavosi sąžine ir Konstitucija.

Parlamentinis tyrimas apima 2008-2018 metus. Tyrimo komisija, kurioje dirba 12 įvairioms frakcijoms atstovaujančių Seimo narių, dirbs iki 2019 m. gegužės 1 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Pilietis

Pranckieti kokioje tu puseje,manau konservai tave uzkonservavo.Labai neaiskios pozicijos, pasimetęs,taip atrodo, kad bendraudamas,priimdamas sprendimus jis ne savo nuomonę vadovaujasi o pagal kažkieno kito paliepimus.Nori būti visiem geras , taip nebūna,vusiem geras nebusi.Matomai nepatinka kas dedasi ir nenori išsiduoti.Laviruoti labai sunku,vis tiek kažkada bus aisku ,kas už Pranskiecio virvutes tampo.

Suprantama

juk atsakyti žodžiu reikia smegenų:))))

teisingai Pranskieti

susirasinek su Sirinskiene visais klausimais per Facebook kaip Trampas.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS