A. Veryga: neieškau savo nepopuliarumo priežasčių | kl.lt

A. VERYGA: NEIEŠKAU SAVO NEPOPULIARUMO PRIEŽASČIŲ

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigia, kad neieško savo nepopuliarumo priežasčių ir apie jas gali tik paspėlioti.

Ministras, „Žinių radijui“ komentuodamas savo atžvilgiu ypač neigiamas visuomenės nuostatas, teigė, kad toks nepasitenkinimas yra natūralus, susijęs su visuomenę ir įvairias interesų grupes liečiančiais pokyčiais. Galiausiai ministras vylėsi, kad žmonės supras ir įvertins jo daromus darbus.

A. Veryga, pripažindamas, kad yra vienas nepopuliariausių politikų šalyje, pabrėžė, kad, nepaisant to, jaučiasi tvirtai.

„Turiu ir frakcijos, ir premjero pasitikėjimą, ir žinau, kad darbai, kuriuos darome, yra palaikomi, o kad visuomenės sveikatos priemones įgyvendinantys politikai bent jau pradžioje susilaukia labai kontraversiškų vertinimų, nes tai liečia labai daug žmonių, yra labai natūralu“, - kalbėjo A. Veryga.

Aš manau, kad mūsų žmonės yra tikrai protingi. Kai pamato, kad neapsiverčia gyvenimas aukštyn kojom ir pokytis atneša kažką gero, anksčiau ar vėliau ta nuomonė keičiasi.

Pasak jo, analogiškų pavyzdžių, kai dėl reformuojamų sistemų kyla ažiotažas, jam yra tekę stebėti kitose šalyse.

Sveikatos apsaugos ministras teigė, kad jo nepopuliarumą lemiančių priežasčių tikriausiai yra labai įvairių, bet jų jis neieškantis.

„Nelabai ieškau tų priežasčių, aš galiu tik paspėlioti. Matyt visokių yra priežasčių. Kai kuriais atvejais galėtume daugiau ar kitaip paaiškinti. Tačiau kai procesų vyksta labai daug, sunku nuspėti, kurie iš jų sukels didesnį rezonansą“, - aiškino ministras.

Tačiau A. Veryga tradiciškai pabrėžė, kad svarbiausios jo ir vykdomos politikos nepopuliarumą lemiančios priežastys yra interesų grupės.

Anot ministro, interesų grupės yra paliestos, todėl jausdamos nepasitenkinimą, aktyviai tai ir komunikuoja.

Sveikatos apsaugos ministras apibendrino, kad jam iš žmogiškosios pusės norėtųsi daugiau palaikymo. Kartu A. Veryga sakėsi besiviliantis, kad ateityje žmonės supras, jog jo pradėti darbai yra tik į gerą.

„Aš manau, kad mūsų žmonės yra tikrai protingi. Kai pamato, kad neapsiverčia gyvenimas aukštyn kojom ir pokytis atneša kažką gero, anksčiau ar vėliau ta nuomonė keičiasi“, - kalbėjo A. Veryga.

Pagal visuomenės apklausas, „valstietis“ A. Veryga yra vienas nepopuliariausių politikų. Daugiau kaip 50 proc. žmonių ministrą vertina nepalankiai. Tai rodo įvairių nuomonės tyrimų kompanijų atliktų apklausų duomenys. Gruodžio mėnesio Viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ duomenimis, net 65 procentai respondentų ministrą vertina nepalankiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

gasa

kaip veryga gali taip is musu tyciotis?jis tautos tarnas ar bukaprotis?

Anonimas

Veryga, man, kaip analitikui aišku, pasirinko gudrų kelią ir juo stabiliai eina. O tas kelias toks - griežtai kovoti su alkoholiu, rėkti, kad LT prasigėrusi labiau už visus pasaulyje. Lietuva neprasigėrusi, prieš 40 metų alkoholikų buvo gal 7 kartus daugiau. Negalėdavai ateiti į parduotuvę, nes aplink ją sukinėjosi kelios dešimtys alchašų, jų tarpe mūsų kaimynų, buvusių bendramokslių... Tačiau šiek tiek jų yra ir šiandiena. Tai nesąžiningos Lietuvos politikos savo žmonių atžvilgiu rezultatas. Gydyti nuo alkoholizmo galima tik mažinant socialinę atskirtį, aprūpinant žmones darbu, mažinant smauglių primetamus mokesčius. Orientuoti mūsų žvilgsnius į reklamą tėra naivių žmonių mulkinimas. Parodykite man tą, kuris priklausomu tapo nuo gražios Jim Beam ar Smirnoff reklamos. Nėra tokių. Alkoholikais tampama nuo pigių kvaišalų. Bet Veryga žino, kad yra LT šeimų, kurios turi arba prisimena savo alkoholikus gimines ir jie jį palaikys. Nes jiems jis atrodo išeitis. O iš tikro tai tik mulkintojas.

NA NA

Veryga ne Grybauskaitė ,ne anūkėlis ,ne jakilaitis ,kurie dirba tik dėl triukšmo ,nes Lietuvoje yra dirbtinai keliami reitingai po koliojimosi ,po koldrų kilnojimo ,po gerų reklamų ,glostant vaikams galvas ,čia Lietuva ,,,,,sėkmės ,kaip gyveni ,_____gerai ,,,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS