Vidaus reikalų ministras palaiko R. Karbauskio amnestijos idėją | kl.lt

VIDAUS REIKALŲ MINISTRAS PALAIKO R. KARBAUSKIO AMNESTIJOS IDĖJĄ

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas sako palaikantis „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio pasiūlymą pritaikyti amnestiją keliems šimtams nuteistųjų.

„Tai yra susitaikymo ir malonės aktas iš valstybės pusės. Manau, kad reikia tai taikyti“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė ministras.

Jis tvirtino, kad amnestiją reikia taikyti „atsakingai ir pamatuotai“.

Vis dėlto ministras teigė, jog Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko pasiūlytas amnestuojamų asmenų kriterijų sąrašas užtikrintų, kad į laisvę nepateks pavojingi nusikaltėliai.

„Tai tikrai toks sąrašas, į kurį nepatenka pavojingi nusikaltėliai ar asmenys, kuriems skirtos rimtos laisvės atėmimo bausmės“, – kalbėjo E. Misiūnas.

„Valstiečių“ lyderis amnestiją siūlė skelbti valstybės šimtmečio ir popiežiaus Pranciškaus vizito proga.

Pagal jo registruotą projektą, nuo bausmės būtų atleidžiamos iki šešerių metų nelaisvės nuteistos nėščios bei nepilnamečių vaikų turinčios moterys. Taip pat būtų paleidžiami nuteistieji iki trejų metų nelaisvės: vyresni kaip 65 metų, turintys vidutinį ar sunkų neįgalumą, nusikaltimus padarę būdami nepilnamečiais asmenys.

Kitiems nuteistiesiems bausmės laikas galėtų būti sumažinamas – nėščioms bei nepilnamečių vaikų turinčioms moterims, taip pat padariusiems nusikaltimus dėl neatsargumo.

Pagal šiuos kriterijus amnestija paliestų apie 200 – 250 nuteistųjų. Teisingumo ministras Elvinas Jankevičius yra sakęs, kad Vyriausybė svarstys pasiūlyti Seimui dar maždaug 200 žmonių atleisti nuo arešto bausmės.

E. Misiūnas prieš tapdamas vidaus reikalų ministru dirbo Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnu, teisėju.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

...

ACH: "nuo bausmės būtų atleidžiamos iki šešerių metų nelaisvės nuteistos nėščios bei nepilnamečių vaikų turinčios moterys" - tai kad Konstitucija DRAUDŽIA kažkam teikti privilegijų dėl lyties; na o tuos vaikus iš asmenų, nesugebančių užtikrinti jų TINKAMO gerbūvio reikia ATIMTI ir perduoti įsivaikintojams. Nors ministerį irgi galima suprast - jam reikia paruošt vietą 'konservams' susodint.

švieskitės neaimanavę ,

Tai tikrai toks sąrašas, į kurį nepatenka pavojingi nusikaltėliai ar asmenys, kuriems skirtos rimtos laisvės atėmimo bausmės“, – kalbėjo E. Misiūnas------Pagal jo registruotą projektą, nuo bausmės būtų atleidžiamos iki šešerių metų nelaisvės nuteistos nėščios bei nepilnamečių vaikų turinčios moterys. Taip pat būtų paleidžiami nuteistieji iki trejų metų nelaisvės: vyresni kaip 65 metų, turintys vidutinį ar sunkų neįgalumą, nusikaltimus padarę būdami nepilnamečiais asmenys.

gal nereikia viešai demostruoti

bukumo ir todėl dergiate kitus ? Švieskitės , jei norite atsakymų , nes nesuprasite ir vėl kaltinsite "valdžią " ir Karbauskį :)))) ---- Teisiniai pagrindai. Pagal Konstituciją, amnestija – dalinis ar visiškas nuteistųjų atleidimas nuo bausmės – gali būti skelbiama SEIMO PRIIMTAIS AMNESTIJOS AKTAIS . Amnestijos įstatymuose nurodomos asmenų grupės, kurioms taikoma amnestija, taip pat amnestijos vykdymo laikas, įprastai apimantis 3 – 4 mėnesius.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS