V. Pranckietis: išardytą geležinkelį į Latviją reikės atstatyti | kl.lt

V. PRANCKIETIS: IŠARDYTĄ GELEŽINKELĮ Į LATVIJĄ REIKĖS ATSTATYTI

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sako, kad valstybės valdomi „Lietuvos geležinkeliai“ turės atstatyti geležinkelio ruožą į Latviją, dėl kurio išardymo Europos Komisija paskyrė 28 mln. eurų baudą.

„Atstatyti, matomai, vis tiek turėsime“, - Žinių radijui trečiadienį sakė V.Pranckietis.

Jis sakė pavasarį kėlęs klausimą, kad galbūt ruožą atstatyti būtų pigiau nei sumokėti baudą, tačiau „jau buvo traukinys nuvažiavęs toliau ir jau žinojome, kad gali būti šita bauda paskirta“.

Seimo pirmininkas abejoja, ar praėjus beveik dešimtmečiui nuo ruožo išardymo būtų įmanoma pritaikyti asmeninę atsakomybę tuo metu sprendimus priėmusiems politikams.

Europos Komisija pirmadienį „Lietuvos geležinkeliams“ skyrė beveik 28 mln. eurų baudą už tai, kad įmonė neteisėtai apribojo konkurenciją, 2008 metais išardžiusi bėgius iš Mažeikių į Rengę Latvijoje. Lietuva taip pat įpareigota ištaisyti pažeidimą.

Susisiekimo viceministras Ričardas Degutis pirmadienį sakė, kad galimas ruožo atstatymas „yra tolesnės diskusijos klausimas“.

Premjeras Saulius Skvernelis ir susisiekimo ministras Rokas Masiulis teigė, kad Lietuvos interesai bus ginami teisinėmis priemonėmis, bet sprendimas, ar kreiptis į Europos Sąjungos (ES) teismą, kol kas nepriimtas.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

...

Neteisinga visos šalies mokesčių mokėtojų pinigus skirti VIENOS (rusų) firmos klestėjimui - kam dar tas geležinkelio ruožas reikalingas? Na, jei Venspilis nori, tai jo lėšomis gal ir galima būtų tą ruožą atgaivint... gal net ir lenkai prie darbų prisidėtų. :s

gynėjams

na na- tada reik ir sieną uždaryti- nebepirks Lenkijoje, o Lietuvoje. Kiek praurtės biudžetas. Paprasta. Kaip ir bėgius išardyti

keistas

buve Lietuvos gelezinkeliu vadovai turi atsiskaityti uz griovima. uz ju keistus sprendimus mokes visi dirbantys.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS