VRK registravo 16 kandidatų sąrašų dalyvauti EP rinkimuose | kl.lt

VRK REGISTRAVO 16 KANDIDATŲ SĄRAŠŲ DALYVAUTI EP RINKIMUOSE

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketvirtadienį registravo 16 kandidatų sąrašų dalyvauti Europos Parlamento (EP) rinkimuose.

Rinkimuose dalyvaus 12 partijų, dvi iš jų sudarė koaliciją, ir penki visuomeniniai rinkimų komitetai, surinkę ne mažiau kaip 10 tūkst. parašų už savo keliamus sąrašus.

Rinkimuose dalyvauja Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos žaliųjų partija, Lietuvos socialdemokratų partija, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Lietuvos centro partija, Darbo partija, Lietuvos socialdemokratų darbo partija, Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai), Liberalų sąjūdis, „Tvarka ir teisingumas“. Koaliciją sudarė Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga ir Rusų aljansas, ji vadinasi „Valdemaro Tomaševskio blokas“.

Taip pat registruoti šie visuomeninių rinkimų komitetų sąrašai: „Aušros Maldeikienės traukinys“, „Lemiamas šuolis“, „Stipri Lietuva vieningoje Europoje“, „Vytautas Radžvilas: susigrąžinkime valstybę!“, „Prezidento Rolando Pakso judėjimas“.

VRK ketvirtadienį taip pat priėmė sprendimą neregistruoti visuomeninio rinkimų komiteto „Prof. Dr. Stanislovo Tomo sąrašas“ kandidatų, nes nesurinko reikiamo 10 tūkst. parašų skaičiaus.

S. Tomas VRK pristatė per 10,4 tūkst. parašų, tačiau paaiškėjo, kad dalis parašų lapų buvo už anksčiau dėl kandidatavimo į prezidentus parašus rinkusio Kazimiero Juraičio. Panaikinus 489 parašus už K. Juraitį, S. Tomui nebeliko reikiamo parašų skaičiaus dalyvauti rinkimuose.

VRK pirmininkės Lauros Matjošaitytės duomenimis, šiemet EP kandidatų sąrašuose iš viso įrašyta 312 politikų. Partijos kelia 238 kandidatus, komitetai – 74.

Galutiniai kandidatų sąrašai bus paskelbti penktadienį, balandžio 26 dieną.

Antradienį partijos ir rinkimų komitetai traukė burtus dėl numerio skaičiaus biuletenyje. Pirmuoju numeriu bus įrašytas visuomeninis rinkimų komitetas „Prezidento Rolando Pakso judėjimas“, paskutiniuoju – septynioliktuoju – partija „Tvarka ir teisingumas“.

Europos Parlamento rinkimai vyks gegužės 26 dieną. Lietuva rinks 11 europarlamentarų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS