VRK registruoja politinės kampanijos dalyvius į M. Basčio vietą | kl.lt

VRK REGISTRUOJA POLITINĖS KAMPANIJOS DALYVIUS Į M. BASČIO VIETĄ

  • 0

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmadienio duomenimis, šių metų rugsėjo 16 d. vyksiančiuose naujuose rinkimuose į Seimą vienmandatėje Zanavykų rinkimų apygardoje Nr. 64 savarankiškais politinės kampanijos dalyviais kol kas registruotos Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatė Irena Haase.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga savo kandidato nenurodė. Kandidatus politinės partijos turi nurodyti pateikiant pareiškinius dokumentus.

Įstatymas numato, kad š. m. birželio 23 d. yra paskutinė diena registruotis savarankišku politinės kampanijos dalyviu.

Kadangi šio termino pabaiga yra šeštadienis, todėl, VRK teigimu, dokumentus pateikti dar bus galima ir pirmadienį – birželio 25 d. – VRK darbo valandomis, taip pat el. paštu finkontrole@vrk.lt arba dokumentus išsiųsti paštu (išsiųstos siuntos datos spaudas turi būti ne vėlesnis nei š. m. birželio 23 d.).

Neužsiregistravusieji politinės kampanijos dalyviais negalės kelti ar keltis kandidatais šį rudenį vyksiančiuose rinkimuose į Seimą vienmandatėje Zanavykų rinkimų apygardoje.

Nuo š. m. birželio 23 d. prasidės kandidatų į Seimo narius vienmandatėje Zanavykų rinkimų apygardoje pareiškinių dokumentų įteikimas VRK ir apygardos rinkimų komisijai.

Nauji Seimo rinkimai vienmandatėje Zanavykų rinkimų apygardoje Nr. 64 rengiami šių metų rusėjo 16 dieną.

Laisva Seimo nario vieta atsirado parlamentarui Mindaugui Basčiui pasitraukus iš Seimo. Vyriausioji rinkimų komisija, vadovaudamasi Seimo rinkimų įstatymu, patenkino jo atsistatydinimo pareiškimą ir nusprendė pripažinti jo įgaliojimus nutrūkusiais nuo š. m. kovo 21 d.

Vadovaujantis įstatymu, jei buvęs Seimo narys buvo išrinktas vienmandatėje rinkimų apygardoje, šioje rinkimų apygardoje organizuojami nauji rinkimai. Nauji rinkimai turi būti surengti ne vėliau kaip per 6 mėnesius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS