VRK naikina M. Basčio mandatą nuo trečiadienio | kl.lt

VRK NAIKINA M. BASČIO MANDATĄ NUO TREČIADIENIO

Vyriausioji rinkimų komisija pirmadienį vienbalsiai nusprendė nuo trečiadienio panaikinti atsistatydinusio Seimo nario Mindaugo Basčio įgaliojimus.

Parlamentaras paskelbė atsistatydinantis praėjusią savaitę netrukus po to, kai Seime žlugo balsavimas dėl jo apkaltos.

„Elgiuosi taip, kaip, manau, šiai dienai yra tinkama“, – komisijos posėdyje sakė M. Bastys.

Jis į parlamentą išrinktas Zanavykų vienmandatėje apygardoje, todėl čia turės būti rengiami nauji rinkimai. Apygarda apima Šakius bei kelias Kauno bei Vilkaviškio rajonų apylinkes.

Praėjusią savaitę Seime neužteko balsų panaikinti M. Basčio mandatą dėl jo nuslėptų ryšių su buvusiu KGB darbuotoju.

Konstitucinis Teismas konstatavo, kad parlamentaras savo veiksmais sulaužė priesaiką ir šiurkščiai pažeidė Konstituciją.

Parlamento frakcijos po nepavykusio balsavimo ėmė svaidytis kaltinimais, kas dėl to kaltas. Prie Seimo tuo tarpu įvyko tūkstantinis mitingas, kuriame buvo protestuojama prieš sprendimą palikti M. Basčiui mandatą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

Dar pakanka laiko pabaigt apkaltos bylą, perbalsuot iš naujo.

kazkiek

tiesos yra siam kom tik dadursiu kad sita visa jovala kuriam jie keliaklupsciauja siekia pasaulinio lygio A lygio /mafija/ tai masonai del ko netiriamos pedofilines bylos kur kalti lieka nukenteje ir atvirksciai tai galima suprasti su kokiais nepalieciamais ciniskais nieksais tenka susitikt zmonem dargi nesupratusiems kad taip gali buti ...........

NA NA

landsberginių kgbistų gauja pakišo savo kgbistą Bastį ,kuris visiškai neutralus, palyginus su Juknevičiene ,kurios brolis prekiauja su Rusais ,palyginus , pačios Juknevičienės veiklą ,palyginus dėdulės kgbisto landsbergio veiklą ir visus kitus , kurie yra surinkti dėdulės kgbisto landsbergio gaujoje va ką Lietuvai reikia mesti iš seimo ir teisti už Lietuvos nepriklausomybės atidavimą už Mažeikių naftą ,už ir tttt,sėkmės ,Bastys ,Skardžius tik priedangos ir keršto aukos , landsberginių kgbistų gaujai pasislėpti ,,,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS