VRK tikisi kovą baigti tyrimą dėl „Naisių vasaros“ | kl.lt

VRK TIKISI KOVĄ BAIGTI TYRIMĄ DĖL „NAISIŲ VASAROS“

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) planuoja kovą baigti tyrimą dėl serialo „Naisių vasara“.

Įtariama, kad per serialą galėjo būti skleidžiama paslėpta Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) bei jos lyderio Ramūno Karbauskio politinė reklama.

Tyrimą dėl minėto serialo VRK pradėjo dar prieš Seimo rinkimus 2016 metų vasarą, gavusi skundą. Tačiau skundo autoriai prašė įvertinti tik septintąjį „Naisių vasaros“ sezoną.

Šiemet sulaukus naujų skundą, tyrimas išplėstas, antradienį pranešė VRK.

„Planuojama peržiūrėti ir serialo ankstesnius sezonus, išnagrinėti pareiškėjų nurodytas aplinkybes“, – rašoma pranešime.

Anot jo, ankstesnės darbo grupės išvada, pateikta 2017 metų birželio 14 dieną, baigiantis buvusios Rinkimų komisijos kadencijai, nesvarstyta viešame posėdyje, nes nenustatyta rinkimų įstatymų pažeidimų.

„Kadangi politinės kampanijos laikotarpiu komisiją pasiekia daug pranešimų, paklausimų apie rinkimus reglamentuojančių teisės aktų pažeidimus, siekiant operatyviai juos išnagrinėti, ne visi pranešimai yra svarstomi komisijos posėdžiuose. Jei komisijos darbo grupės nesiūlydavo pripažinti veikos pažeidimu ar pranešimai pasirodydavo nepagrįsti, į komisijos posėdžius svarstyti jie nebūdavo teikiami“, – teigia VRK.

Tuomet darbo grupei užkliuvo tik faktas, kad įvairių renginių, projektų mecenatu, globėju buvo įvardytas R. Karbauskis, o ne paramą suteikę juridiniai asmenys. Suabejota, ar nebuvo pažeistos mokesčių įstatymų nuostatos dėl paramos skyrimo ir siūlyta surinktą medžiagą perduoti Valstybinei mokesčių inspekcijai.

Trečiadienį rengiamame VRK posėdyje bus svarstomas minėtas siūlymas perduoti medžiagą mokesčių inspektoriams.

Šiuo metu sudaryta nauja darbo grupė dėl galbūt paslėptos politinės reklamos „Naisių vasaroje“. Į ją įeina trys VRK nariai, pasiūlyti ne politinių partijų, ir trys sekretoriato darbuotojai.

Kaip skelbė naujienų portalas 15min.lt, ankstesnė VRK darbo grupė suskaičiavo, kad su R. Karbauskiu susijusiems renginiams 2013–2016 metais jam priklausantis „Agrokoncernas“ galėjo išleisti per milijoną eurų.

Opozicinė Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl dabartinės VRK pirmininkės Lauros Matjošaitytės veiksmų. Konservatoriai kelia versija, esą nuslėpus darbo grupės išvadą dėl „Agrokoncerno“ milijoninės paramos su R. Karbauskiu susijusiems renginiams L. Matjošaitytei atsidėkota VRK vadovės postu. Pati VRK vadovė šias prielaidas neigia.

Per Seimo rinkimus 2016 metų rudenį LVŽS surinko daugiausia balsų ir dabar parlamente turi 56 atstovus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

VIDAS

Juokinga,kai bandoma ieskoti kazkokiu kalciu ten,kur ju nera.Bet opozicijai ir visiems kitiems ,kuriems labai nepatogus Karbuskis,reikia kelti sirsala is nieko.Reikia dziaugtis ir dekoti zmonems,kurie savo pinigus skira svietimui, kulturai.Kiek prisimenu, tai dare tik Lubys ir Karbauskis.O kur kiti milijonieriai?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS