P. Gražulis už „Lexusą“ sumokėjo grynais ir „pamiršo“ deklaruoti pirkinį | kl.lt

P. GRAŽULIS UŽ „LEXUSĄ“ SUMOKĖJO GRYNAIS IR „PAMIRŠO“ DEKLARUOTI PIRKINĮ

  • 9

Seimo narys Petras Gražulis pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimus nustatyta tvarka ir terminais nedeklaravęs privačių interesų.

Tokį sprendimą trečiadienio posėdyje vienbalsiai priėmė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

Tyrimas atliktas naujienų portalo „15min“ žurnalisto pranešimo ir žiniasklaidoje skelbtos informacijos pagrindu. Tyrimo duomenys rodo, kad 2017 m. gegužę P. Gražulis iš UAB „Nordic via“ įsigijo lengvąjį automobilį „Lexus“. Sandorio vertė siekė 21 tūkst. eurų.

VTEK išaiškino ne tik įstatymo pažeidimą dėl nuslėpto sandorio. Paaiškėjo, kad 21 tūkst. eurų už „Lexus“ Seimo narys sumokėjo grynais, rašo „15min“.

Politikas savo privačių interesų deklaracijoje šį pirkimo sandorį privalėjo nurodyti per 30 kalendorinių dienų nuo jo sudarymo, tačiau P. Gražulis jį deklaravo pavėlavęs daugiau nei pusmetį - šių metų sausio pradžioje. VTEK vertinimu, politikas nesilaikė įstatymu nustatytų interesų deklaravimo terminų.

„Pirkimo nedeklaravau – pamiršau. Aš tik žmogus, aš ne konservatorius“, – sakė P. Gražulis ir pridūrė, jog sandorius deklaruoti pamiršę yra ir Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, ir „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis, ir konservatorius Andrius Kubilius.

Teikti privačių interesų deklaracijas valstybinėje tarnyboje dirbančius bei kitus asmenis įpareigoja Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymas. Privačių interesų deklaravimas nėra metinis - tai yra tęstinis procesas. Deklaruoti privalu pradėjus eiti pareigas, o po to - kaskart atsiradus naujų deklaruotinų duomenų ar pasikeitus jau deklaruotiesiems.

Įstatymas numato, kad deklaruoti reikia per pastaruosius metus sudarytus 3 tūkst. eurų sumą viršijančius sandorius, saistančius ryšius su juridiniais asmenimis bei kitą nurodytą informaciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Silva

Pats šika ant tako ir ant kito sako: kas? ... Pupuliukas- Gražuoliukas.

Monika

O aš maniau. kad tai "POBIEDA" pasirodo „Lexusą“

Gintautas

Atsibodo juodai daugumai LR piliečių dar kolkas SN P.Gražulio beveidis šmežėjimas LietRyto TV laidose pas R.Janutienę, Jo destrukcinis neva "gynimas" kažkaip nusikaltusių politikų ar kitų valstybės "veikėjų", jo nuolatiniai nusikalbėjimai LRS plenariniuose posėdžiuose, ypač išpuoliai LRS opozijos ( konservatorių ) atžvilgiu . P.Gražulio, kaip jau žlugusio politiko ir buvusio krikščionio ir paliktos šeimos kaip buvusio vyro ( tėvo) moralinis veidas tik išryškina Jo gilią asmenybės krizę ir išsikvėpusio visomis prasmėmis - jau pasiekusį "nupezusio" politiiko ir jo visiško nuopolįo dugną!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS