VTEK: Vyriausiosios rinkimų komisijos vadovė įstatymų nepažeidė | kl.lt

VTEK: VYRIAUSIOSIOS RINKIMŲ KOMISIJOS VADOVĖ ĮSTATYMŲ NEPAŽEIDĖ

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkė Laura Matjošaitytė, savo atostogų metu vykusi į privatų renginį Portugalijoje, nepažeidė įstatymų, nusprendė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

Kaip BNS patvirtino VTEK atstovė spaudai Eglė Ivanauskaitė, atlikto tyrimo duomenimis, L. Matjošaitytė kasmetinių atostogų metu gegužę dalyvavo privačiame Tarptautinių parlamentinių studijų centro renginyje Portugalijoje, bet pati apmokėjo savo kelionės, gyvenimo išlaidas.

„Be to, jos sudaryti pirkimo sandoriai nesiekia deklaruotinos sumos – 3 tūkst. eurų, todėl jai nekilo pareiga deklaruoti sandorių “, – teigė E. Ivanauskaitė.

VTEK taip pat nustatė, kad 2017 metų lapkritį – 2018 metų rugpjūtį L. Matjošaitytė nebuvo nusišalinusi VRK sprendžiant dėl jos komandiruočių, tačiau tyrimą dėl šios dalies nusprendė nutraukti.

„Komisija neturi duomenų, kad pirmininkės alyvavimas sprendžiant dėl jos komandiruočių yra tiesiogiai ir akivaizdžiai susijęs su jos privačiais interesais. Komisijos vertinimu, ji vykdė savo pavestas pareigas, nes komandiruotės buvo susijusios su jos vykdomomis funkcijomis, tai nėra jos privatus interesas“, – sakė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

?

Kiek dar opozicija skųs ? Kiek dar kiršins žmones? Kada bus sekantis pasiskundimas? Apgailėtini...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS