Vyriausybė ketina suburti šešėlinės ekonomikos mažinimo komisiją | kl.lt

VYRIAUSYBĖ KETINA SUBURTI ŠEŠĖLINĖS EKONOMIKOS MAŽINIMO KOMISIJĄ

  • 6

Ministrų kabinetas kitą savaitę turėtų galutinai apsispręsti, ar sukurti kovos su šešėline ekonomika komisiją, sako finansų ministras Vilius Šapoka.

„Trečiadienį nutarta peržiūrėti komisijos sudėtį, kad ją dar papildytume. Bus organizuotas papildomas apsitarimas ir, tikėtina, kad kitą savaitę priimsime galutinį sprendimą“, – BNS trečiadienį po Vyriausybės pasitarimo sakė finansų ministras.

Anot jo, komisijos tikslas bus koordinuoti politinio lygmens ir kontroliuojančių institucijų veiksmus, kovojant su šešėline ekonomika.

„Šiuo metu koordinavimas vyksta daugiau dvišaliu pagrindu tarp skirtingų institucijų. Imamės šios iniciatyvos, kad institucijų veiksmai būtų koordinuojami“, – kalbėjo V. Šapoka.

Naujoji Vyriausybės kanclerio vadovaujama komisija pakeistų dabar veikiančią komisiją, skirtą tik kontrolei ir teisėkūrai koordinuoti.

Šešėlinės ekonomikos mažinimo komisija analizuos ir teiks konkrečius pasiūlymus Vyriausybei, kaip didinti visuomenės netoleranciją šešėliui, viešojo sektoriaus skaidrumą. Komisija taip pat teks pasiūlymus Vyriausybei skatinti pareigūnus ir valstybės tarnautojus, dalyvavusius išaiškinant nusikalstamas veikas, padarant žalos valstybei.

Komisijos pirmininku ketinama paskirti vyriausybės kanclerį Algirdą Stončaitį, pavaduotoju – vieną iš finansų viceministrų. Komisijoje sudėtyje norima matyti Specialiųjų tyrimų tarnybos direktorių Žydrūną Bartkų, Nacionalinės teismų administracijos direktorę Redą Molienę, generalinį prokurorą Evaldą Pašilį, Valstybės saugumo departamento direktorių Darių Jauniškį.

Komisijoje taip pat turėtų dirbti trys premjero patarėjai, vyriausybės kanclerio pavaduotojas, ūkio, vidaus reikalų, aplinkos, žemės ūkio, sveikatos apsaugos, socialinės apsaugos ir darbo, teisingumo viceministrai, Vyriausybės kanceliarijos vyriausiasis patarėjas.

Skirtingų tyrimų duomenimis, šešėlinės ekonomikos mastas Lietuvoje gali siekti apie 15–30 proc. BVP.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Liu

Mokesčių sistemą padarykit, kaip Amerikoj, ir baigsis čia tas jovalas, nors bendrai, kaip iš "savų" plėši.

Alis Petkus...

reikia sutvarkyti nelegalią butų nuomą...

klounu sou

Beveik visi salies zmones zino kaip kovoti su seseline ekonomika, tik pusprociai, susirinke i kruva, suburs komisija. Nieko nebus padaryta, bet cirkui reikia vaidinimo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS