Klausimas dėl migracijos sistemos pertvarkos – atidėtas | kl.lt

KLAUSIMAS DĖL MIGRACIJOS SISTEMOS PERTVARKOS – ATIDĖTAS

Ministrų kabinetas trečiadienį atidėjo klausimą dėl migracijos sistemos pertvarkos.

Vidaus reikalų ministerija siūlo, kad po reformos už daugelį migracijos funkcijų būtų atsakinga viena institucija.

Ministro Eimučio Misiūno atstovas spaudai sako, kad klausimas atidėtas ministrams paprašius papildomų duomenų.

„Klausimas atidėtas, nes paprašyta prie klausimo medžiagos pridėti detalesnius skaičiavimus dėl būsimų patalpų kainos, papildomos techninės informacijos“, – BNS sakė Karolis Vaitkevičius.

Pasak jo, prie klausimo Vyriausybė tikriausiai grįš kitą savaitę.

Vidaus reikalų ministerija reformos plane numato, kad nuo kitų metų veiktų Migracijos departamentas su dešimt teritorinių padalinių. Jis apjungtų dabartinio departamento, policijos ir pasieniečių pajėgumus.

Migracijos politiką formuotų speciali grupė Vidaus reikalų ministerijoje, o jos gaires brėžtų vidaus reikalų ministro vadovaujama komisija.

Dalis funkcijų, susijusių su Šengeno vizų išdavimu pasienyje, vizų panaikinimu, neteisėtų migrantų sulaikymu ir užsieniečių išsiuntimu, taip pat su užsieniečių keliamos grėsmės vertinimu bei palydos organizavimu, liktų pasieniečiams.

Policija ir toliau vertintų užsieniečių keliamą grėsmę viešajai tvarkai.

Šiuo metu migracijos funkcijų vykdymu rūpinasi beveik 550 migracijos sistemos pareigūnų.

Vidaus reikalų ministerija teigia, kad šiuo metu išskaidytos migracijos sistemos funkcijos lemia prastą tarpusavio komunikavimą, neefektyvius sprendimus, neracionalų resursų panaudojimą.

Pernai vidaus reikalų ministras buvo pasiūlęs naikinti Migracijos departamentą ir jo funkcijas perduoti policijai, bet šiai idėjai sulaukus kritikos jos buvo atsisakyta.

Lietuvoje smarkiai augant imigracijai, Migracijos departamentas sulaukia priekaištų, kad nėra pasiruošęs šiems pokyčiams. Jo vadovė Evelina Gudzinskaitė atkerta, kad su susitvarkyti su dabartiniais srautais nepakanka resursų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS