„60 minučių“: kaip prezidentas V. Adamkus pasitinka atkurtos Valstybės 100-metį? | kl.lt

„60 MINUČIŲ“: KAIP PREZIDENTAS V. ADAMKUS PASITINKA ATKURTOS VALSTYBĖS 100-METĮ?

  • 5

Ką paprastam žmogui reiškia Valstybės atkūrimo 100-metis? Su kokiomis mintimis jį pasitinkame Vilniuje ir regionuose, ir kaip švęsime?

Apie tai specialioje LRT RADIJO laidos „60 minučių“ tiesioginėje transliacijoje iš Signatarų namų Vilniuje rytoj diskutuos Prezidentas Valdas Adamkus,  Kovo 11-osios akto signatarai Birutė Valionytė,  Irena Andriukaitienė, Jonas Prapiestis ir Egidijus Bičkauskas. Transliacijos pradžia – trečiadienį 17 val.

Rytojaus transliacija – paskutinioji iš Signatarų namų ciklo, kurį rengė LRT RADIJO laida „60 minučių“. LRT RADIJAS parengė ir transliavo iš Signatarų namų šešias progines laidas.

Jose dalyvavo buvę ir dabartiniai  valstybės vadovai, 1990 m. kovo 11-osios akto signatarai, bažnyčios atstovai,  istorikai, muziejininkai, archyvarai, valstybės šimtmečiui skirtų projektų sumanytojai ir įgyvendintojai, vilniečiai bei sostinės svečiai. Visos  laidos buvo tiesioginės, jas buvo galima ne tik stebėti gyvai, bet ir jose pasisakyti vienu ar kitu klausimu. Laidas parengė ir vedė Agnė Skamarakaitė ir Deividas Jursevičius.

Paskutinėje praėjusių metų laidoje gruodžio mėnesį diskusijoje „Kokia Lietuva pasitinka valstybės šimtmetį?“  kalbėjo Prezidentė Dalia Grybauskaitė, Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, ministras pirmininkas Saulius Skvernelis.

Kitose laidose dalyvavo  Prezidentas Valdas Adamkus, Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis, Lietuvos vyskupų konferencijos pirmininkas arkivyskupas Gintaras Grušas, istorikai Algimantas Kasparavičius, Antanas Kulakauskas, Jonas Vaičenonis Lietuvos vyriausiasis archyvaras Ramojus Kraujelis, muziejininkės Birutė Kulnytė, Meilutė Peikštenienė, Valstybės atkūrimo šimtmečio programos koordinatorė Neringa Vaisbrodė,  Lietuvos kariuomenės Vilniaus įgulos karininkų ramovės vyrų choro „Aidas" vadovas Tadas Šumskas, akordeononinkas Martynas Levickis bei kiti.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

tarybų lietuva,tai buvo lietuva,o dabar likusi korunpuota šūdo krūva

deme

uzmirso senukas kad mums su dedules sutve ipirso gera jankiu firma wiljamsa ir padare milziniskus nuostolius bet pagal amziu tai galima

...

Negi galima gerbt žmogų, į Lietuvos Konstituciją nusivaliusį kojas?.. o Nažeikių naftos atidavimas svetimiems?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS