Kovinėms operacijoms jūroje – 640 tūkst. eurų vertės kovinis kateris | kl.lt

KOVINĖMS OPERACIJOMS JŪROJE – 640 TŪKST. EURŲ VERTĖS KOVINIS KATERIS

Policijos departamentas šiemet numatė nemenką pinigų sumą specialių užduočių rinktinės "Aras" amunicijai. Tikinama, jog perkamas kateris gali būti naudingas antiteroristinėms ar įkaitų išlaisvinimo operacijoms, SGD terminalo apsaugai.

Šiuo metu rinktinė "Aras" turi jūroje ir mariose naudojamą katerį. Jį piliečiai galėjo apžiūrėti stebėdami SGD laivo saugyklos "Independence" atvykimą į Klaipėdą.

Tačiau turimas kateris nėra itin tinkamas darbui jūroje.

"Mes šiuo kateriu tik į marias ir jūros priekrantėje galime plaukioti. Jis nėra labai tinkamas ir saugus jūrai. Naujas kateris bus trimis metrais ilgesnis, turės du pakabinamus variklius", – tikino Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės "Aras" vado pavaduotojas Aloyzas Mickus.

Šiuo metu viešasis pirkimas jau yra įvykęs, naujas kateris kainuos 635 250 eurų.

"Pinigai skirti iš Europos Sąjungos Vidaus saugumo fondo. Kateris šiuo metu gaminamas, mes tikimės jo sulaukti kitų metų gegužę", – patikino A.Mickus.

Apie vienuolikos metrų ilgio, trijų metrų pločio juodos spalvos kateris su dviem pakabinamais 300 arklio galių varikliais turėtų išvystyti 40 mazgų (apie 75 km/val.) greitį, jame turėtų būti įrengta moderni navigacinė įranga.

"Aras" šiuo metu naudojamą kovinį katerį įsigijo 2006-aisiais. Jis bus naudojamas ir toliau, tačiau esą nėra tinkamas sudėtingesnėmis sąlygomis, pavyzdžiui, esant stipriam bangavimui.

Bet kokiu garaže suvirintu laiveliu į jūrą juk neplauksi.

"Naujasis kateris gaminamas Suomijoje. Tik kelios įmonės užsiima tokia įranga: JAV, Suomijoje ir Prancūzijoje. Panašius katerius pirko kariuomenė, šis gaminys bus tikrai kokybiškas. Bet kokiu garaže suvirintu laiveliu į jūrą juk neplauksi. Šiuo kateriu būtų galima reaguoti ir į situacijas prie suskystintųjų gamtinių dujų terminalo, kitų objektų pajūryje ir jūroje. Dujų laivą žadama pirkti. O grėsmės yra įvairios. Reikia būti pasiruošusiems", – pabrėžė A.Mickus.

Naujasis kateris bus dislokuotas Klaipėdoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (55)

Bauda vatnikams

Oho kiek vatos komentaruose :D Per sventes gaunat uz komentarus didesni bonusa ar standartines kainos?

Anonimas

Zmones nerekave skaitykit normaliai straipsnius, aiskiai rasoma kad ne is musu biudzeto perkama. Raso kad is ES skirtu pinigu perkama sita kovine valtis, nes specialus fondas yra siai apsaugai sienos. Taip kad smegenis naudokit pagaliau nesauke bereikalo.

Ne nu

įdomiai atrodo tokios išlaidos guminei valčiai, kai po auksinių šaukštų istorijos žinai kas dedasi su armijos finansais. Dabar dar naujai skraido istorijos kad iš mūsų skiriamu 2% nupirkta ginkluotės dalis keliauja ukrainon kaip 'humanitarinė pagalba'. Už visa tai tiesiogiai atsakingas Grybas nesuka galvos tautos pinigų jiems negaila, o vežejui Jonui oxmanui net medalius už tai kad gerai prasisuka,kabina.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS