Baltijos jūroje prasideda JAV organizuojamos pratybos | kl.lt

BALTIJOS JŪROJE PRASIDEDA JAV ORGANIZUOJAMOS PRATYBOS

  • 1

Baltijos jūroje penktadienį prasideda Jungtinių Valstijų organizuojamos tarptautinės karinės pratybos BALTOPS, kuriose dalyvaus 49 laivai, 61 orlaivis ir daugiau nei 5 tūkst. karių iš septyniolikos NATO valstybių ir Aljanso partnerių šalių.

Lietuvai pratybose atstovaus Karinių jūrų pajėgų patrulinis laivas „Žemaitis“ ir minų paieškos ir nukenksminimo laivai „Skalvis“ ir „Kuršis“, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Per pratybas, kurios tęsis iki birželio 24 dienos, bus tobulinamos karo laivų manevravimo formuotėse, laivų konvojavimo, artilerinių šaudymų, priešlėktuvinės ir antiteroristinės gynybos, minų paieškos ir nukenksminimo procedūros.

Pratybos rengiamos Baltijos jūroje – Lenkijos, Danijos ir Vokietijos teritoriniuose vandenyse bei išskirtinėse ekonominėse zonose.

Pratybose dalyvaus Estijos, Danijos, Kanados, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Nyderlandų, Norvegijos, Prancūzijos, Suomijos, Švedijos, Vokietijos, Turkijos, Jungtinės Karalystės bei Jungtinių Valstijų pajėgos.

„Pagrindiniai pratybų Baltijos jūroje tikslai yra treniruoti NATO ir Šiaurės Europos valstybių pajėgas sudėtingose kompleksinėse operacijose, didinti ir gerinti dalyvaujančių šalių pajėgų bendradarbiavimą“, - teigiama Krašto apsaugos ministerijos ministerijos pranešime spaudai.

Šias pratybas organizuoja JAV karo laivynas.

Lietuvos karinių jūrų pajėgų laivai pratybose BALTOPS dalyvauja kasmet nuo 1993 metų.

GALERIJA

  • Baltijos jūroje prasideda JAV organizuojamos pratybos
  • Baltijos jūroje prasideda JAV organizuojamos pratybos
  • Baltijos jūroje prasideda JAV organizuojamos pratybos
  • Baltijos jūroje prasideda JAV organizuojamos pratybos
KAM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ccirkus

Tiek laivu jūroje,o kukuruzniko niera kam parvezti, gal tie laivai faneriniai, kaip rusu tankai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS