Brakonierių negąsdina net baudų dydis | kl.lt

BRAKONIERIŲ NEGĄSDINA NET BAUDŲ DYDIS

  • 1

Antradienio vakarą Širvintų rajone ties Čiobiškio kaimu pasitvirtino turima informacija apie galimą brakonieriaviomą Musės upėje.

Į įvykio vietą atvykę aplinkosaugininkai pastebėjo prie visų nerštaviečių išmintus takelius, keletą tuščių lašišinių lizdų, ant kranto likusius lašišų ikrų likučius ir žvynus bei brakonierių pėdsakus.

Tęsdami upės pakrančių patikrą, aplinkosaugininkai pastebėjo netoliese paliktą automobilį. Kadangi šalia automobilio jokių asmenų nebuvo, nuspręsta organizuoti pasalą. Po kelių valandų prie automobilio priėjo įtartinas asmuo. Aplinkosaugininkams sulaikius asmenį, jo krepšyje rasti trys upėtakiai ir vienas kiršlys, o automobilio bagažinėje rasta meškerė.

Nors iš pradžių pilietis V. T. teigė nežinąs, kad dabar žvejoti upėje negalima, bet aiškinantis įvykio aplinkybes prisipažino, jog visgi supranta apie gresiančias dideles baudas. Šiam brakonieriui buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas, konfiskuotos sugautos žuvys bei mėgėjų žvejybos įrankis. Už administracinį nusižengimą jam gresia bauda nuo 120 iki 300 eurų. Pažeidėjui taip pat teks atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą, kuri siekia 580 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Tika

o ne gąsdina todėl, kad jie savo vardu neturi nieko, todėl tos baudos jiems ir kaupiasi. Tokie dažniausiai oficialiai net niekur nedirba, todėl iš jo paimti ir nieko nėra...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS