Dalis kalėjimuose dirbančių statutinių pareigūnų nebebus statutiniai | kl.lt

DALIS KALĖJIMUOSE DIRBANČIŲ STATUTINIŲ PAREIGŪNŲ NEBEBUS STATUTINIAI

Nuo gruodžio 1 d. keli šimtai bausmių vykdymo sistemoje dirbančių statutinių pareigūnų, kurių darbas nėra susijęs su nuteistųjų priežiūra, taps karjeros valstybės tarnautojais arba pagal darbo sutartį dirbančiais darbuotojais.

Tai numatyta prieš kelias dienas pasirašytame teisingumo ministro Elvino Jankevičiaus įsakyme.

„Nuo Naujųjų metų įsigalioja bendras Vidaus tarnybos statutas, kuris bus taikomas ir bausmių vykdymo sistemoje dirbantiems pareigūnams. Naujajame Statute tiksliai nurodyta statutinio pareigūno sąvoka, todėl dalis įkalinimo įstaigose dirbančių statutinių pareigūnų nebebus statutiniai“, - teigia teisingumo ministras E. Jankevičius.

Valstybės tarnautojais taps asmenys, kurių darbas susijęs su įstaigų vidaus administravimu, ūkiniu ar techniniu aptarnavimu ar pan.

Teisingumo ministerijos skaičiavimais, tokia pertvarka gali paliesti apie du šimtus darbuotojų, dirbančių Kalėjimų departamente, įkalinimo įstaigose ir Kalėjimų departamento Mokymo centre. Šiuo metu bausmių vykdymo sistemoje dirba maždaug 2,6 tūkst. statutinių pareigūnų.

Pareigūno statuso neteks iki šiol antpečius nešioję, tačiau tik dokumentų valdymu ar personalo administravimu, viešųjų pirkimų atlikimu ar įstaigų patalpų ir turto priežiūra užsiimantys darbuotojai. Statutiniais valstybės tarnautojais toliau negalės būti ir įstaigose dirbantys gydytojai, psichologai ir buhalteriai.

„Tikrai nenuvertiname šių žmonių puikaus darbo ir didžiulio indėlio bausmių vykdymo sistemoje, jiems bus sudaromos visos įmanomos galimybės be konkursų ar atrankų pereiti dirbti tiek į kitas pareigūnų, tiek ir į „civilių“ darbuotojų pareigas“, - sako ministras E. Jankevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS