Daugelyje šalies miestų – nepalankios sąlygos oro teršalams sklaidytis | kl.lt

DAUGELYJE ŠALIES MIESTŲ – NEPALANKIOS SĄLYGOS ORO TERŠALAMS SKLAIDYTIS

  • 0

Balandžiui persiritus į antrąją pusę, o hidrometeorologams kasdien pranešinėjant apie įsivyravusius šiltus, bet sausus orus, gyventojai perspėjami ir dėl miestuose padidėjusios teršalų koncentracijos.

Kauno miesto savivaldybė penktadienį perspėjo, kad, vyraujant nepalankioms teršalų išsisklaidymo sąlygoms, kietųjų dalelių koncentracija miestų aplinkos ore padidėjo ne tik Kaune, bet ir Vilniuje, Klaipėdoje, Panevėžyje bei Mažeikiuose.

Šiose išvardintose vietovėse vidutinė paros KD10 koncentracija viršijo ribinę vertę. Oro užterštumo padidėjimui daugiausia įtakos galėjo turėti transporto ir pakeltoji tarša. Todėl sveikatos priežiūros specialistai rekomenduoja gyventojams kuo mažiau laiko praleisti lauke, ypač prie intensyvaus eismo gatvių.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, tiek penktadienį, tiek šeštadienį lietaus nenumatoma, pūs nestiprus šiaurės krypčių vėjas. Vyraus nepalankios sąlygos teršalams sklaidytis, kietųjų dalelių koncentracija didžiųjų miestų ore liks padidėjusi, bus didelė KD10 paros ribinės vertės viršijimo tikimybė.

Detalesnius oro kokybės tyrimų duomenis galima rasti AAA interneto svetainės http://gamta.lt nuorodoje Oro kokybė šiandien.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS