Druskininkų kurorto šventė prasidėjo trispalve eisena | kl.lt

DRUSKININKŲ KURORTO ŠVENTĖ PRASIDĖJO TRISPALVE EISENA

Penktadienio vakarą Druskininkai nusidažė geltonai, žaliai ir raudonai – per visą kurortą nusidriekė druskininkiečių, nešusių 3 tūkst. trijų spalvų skėčių, eisena. Taip prasidėjo visą savaitgalį truksianti tradicinė Druskininkų kurorto šventė, šįkart skirta Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui.

Nuo degalinės miesto pakraštyje iki Pramogų aikštės žygiavusiai miniai iš Druskininkų miesto muziejaus balkono mojavo kurorto savivaldybės vadovai ir jų svečiai. Laikai, kai balkone greta Druskininkų mero Ričardo Malinausko stovėjo pusė vyriausybės, dar negrįžo – šįkart ten buvo galima pamatyti Seimo narius Rimantę Šalaševičiūtę ir Zenoną Streikų, LSDP veteraną Česlovą Juršėną, Lazdijų ir Varėnos rajonų savivaldybių vadovus Artūrą Margelį ir Algį Kašėtą bei buvusį STT vadovą Žymantą Pacevičių.

O danguje virš miesto pasirodymą surengė „ANBO eskadrilės“ lakūnai.

Pramogų aikštėje iškilmingai atidarius šventę, jos dalyvių laukia aktoriaus Mariaus Jampolskio ir Irūnos,  grupės „Thundertale“, Valstybinio dainų ir šokių ansamblio „Lietuva“, Lietuvos kariuomenės orkestro  ir folkloro atlikėjos Rasos Seros pasirodymai. Penktadienio renginius užbaigs lazerių ir fejerverkų šou Druskonio pakrantėje.

Šeštadienį Gydyklų parke vyks tarptautinis kulinarinis konkursas „2018 m. BBQ geros valios taurė“.

Šventės svečių laukia bardų festivalis, jaunųjų solistų festivalis „Rock in summer“, festivalio „Skamba skamba kankliai“ svečiai.

Druskonio ežero pakrantėje bus surengtas Vasario 16-ąją prasidėjusios akcijos „Druskininkų dovana Lietuvai – 100 tortų“ finalas, gimtadienio žvakučių įžiebimas ir tortų degustacija.

Sekmadienio popietę Pramogų aikštėje vyks pramoginių šokių choreografijų festivalis „Šoku tau“, kuriame dalyvaus kolektyvai iš Raseinių, Kauno, Alytaus, Nemenčinės, Vilniaus ir Ukmergės.

Kurorto gatvėse tris dienas veiks amatų ir tautodailės mugė, į kurią šiemet suvažiavo ypatingai daug dalyvių iš visos Lietuvos.

GALERIJA

  • Druskininkų kurorto šventė prasidėjo trispalve eisena
R.Sadausko/LRT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS