E. Jakilaitis žada kreiptis į teismą dėl persekiojimo už kritiką | kl.lt

E. JAKILAITIS ŽADA KREIPTIS Į TEISMĄ DĖL PERSEKIOJIMO UŽ KRITIKĄ

  • 11

Žurnalistas Edmundas Jakilaitis ketina kreiptis į teismą dėl jo persekiojimo už kritiką ir pateikti teismui aiškius jo persekiojimo įrodymus, tarp kurių ir iš patikimų šaltinių gautą politikų bei kitų asmenų susirašinėjimą, kitų įrodymų apie jam nepagrįstai metamus įvairaus pobūdžio kaltinimus, siekimą sustabdyti jo nepriklausomą žurnalistinę veiklą.

Pasak pranešimą išplatinusio UAB „Nordplay” steigėjo bei vadovo Lauryno Šeškaus, žurnalistas, laidų vedėjas, jo artimieji bei kolegos dėl žurnalisto E.Jakilaičio profesinės veiklos yra neteisėtai persekiojami už Ramūno Karbauskio bei Valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) kritiką dėl jų politinės veiklos, su jais susijusių verslo subjektų galimo neskaidraus veikimo, ES lėšų naudojimo, galimų pažeidimų, susijusių su ES teisę pažeidžiančiu Rusijoje pagamintų trąšų importu į Lietuvą, dėl kurių buvo pateikti klausimai R. Karbauskiui, į kuriuos iki šiol visuomenei neatsakyta.

„E.Jakilaitis, jo artimieji bei kolegos yra persekiojami už kritiką R.Karbauskio politiniams bendražygiams, R.Karbauskio įsteigtoms bendrovėms pateikiant E.Jakilaičiui grasinimus teismais kreipiantis su įvairaus pobūdžio nepagrįstais kaltinimais jų atžvilgiu į Valstybinę mokesčių inspekciją, Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją, Viešųjų pirkimų tarnybą, Generalinę prokuratūrą, Europos kovos su sukčiavimu tarnyba bei kitas institucijas. Akivaizdu, kad tokiais veiksmais R.Karbauskis ir jo politiniai bendražygiai siekia palaužti ir nutildyti žurnalistą E.Jakilaitį, priversti jį atsisakyti savo kritiško požiūrio į šio politiko vykdomą politinę veiklą, galimai neskaidrų ir neteisėtą R.Karbauskio verslo vykdymą, jo verslo interesų protegavimą“, - rašoma pranešime.

Akivaizdu, kad tokiais veiksmais R.Karbauskis ir jo politiniai bendražygiai siekia palaužti ir nutildyti žurnalistą E.Jakilaitį.

LVŽS vadovas R. Karbauskis antradienį paskelbė apie Europos kovos su sukčiavimu tarnybos ketinimus tirti įtartinus E. Jakilaičio, L.Šeškaus ir Jogailos Morkūno įmonių sandorius.

L.Šeškaus teigimu, LVŽS pirmininko pranešimu žiniasklaidai siekiama tik kenkti žurnalisto E. Jakilaičio reputacijai. Pranešimuose pabrėžtinai minimas E. Jakilaitis, nors visuotinai žinoma, kad E. Jakilaitis kuriant projektą bei užsitikrinant jam finansavimą nebuvo nei projektus kuriančių bendrovių akcininkas, nei kitaip prisidėjo prie šio projekto rengimo.

Pranešime pažymima, kad E. Jakilaitis ginsis visomis jam prieinamomis teisėtomis priemonėmis nuo nepagrįsto persekiojimo už kritiką informuodamas Lietuvos valstybines įstaigas, ES institucijas, tarptautines žurnalistų organizacijas apie neteisėtą persekiojimą už kritiką, siekimą palaužti žurnalistą, jo šeimos narius šiam savo noru atsisakant kritiško požiūrio į R.Karbauskio ir jo politinių bendražygių vykdomą politinę ir ekonominę veiklą.

Pareiškiama, kad E.Jakilaitis ir toliau reikalaus atsakymų į jo pateiktus klausimus R.Karbauskiui, domėsis jo politine ir ekonomine veikla.

„Nordplay” yra naujas „TV Play” pavadinimas. „TV Play” prekės ženklą šiemet įsigijo tarptautinė žiniasklaidos kompanija.

R. Karbauskis: užkliuvo verslas, o ne žurnalistinė veikla

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad jis niekada nereiškė pretenzijų dėl Edmundo Jakilaičio žurnalistinės veiklos, o į Europos Sąjungos (ES) tarnybą kreipėsi dėl galimai nesąžiningo verslo.

Taip politikas komentavo žinomo laidų vedėjo E. Jakilaičio ketinimus inicijuoti teismo procesą dėl persekiojimo už kritiką.

„Vertinu kaip tam tikrą humorą. Nėra buvę atvejo, kai jam būčiau reiškęs pretenziją kaip žurnalistui“, – BNS trečiadienį sakė R. Karbauskis.

„Suprantu, kad žmogus, kuriam labai nesiseka versle ir kurio verslo reikalus pradeda tirti Europos kovos su sukčiavimu organizacija, turi kuo susirūpinti. Bet prie ko čia aš?“, – kalbėjo politikas.

„Aš  kreipiausi, nes yra sukčiavimo požymių. Jei ta institucija nebūtų pradėjusi tyrimo, būtų galima išvedžioti ką tik nori. Bet, matyt, aš buvau teisus matydamas problemas (...). Niekas jo nepersekioja. Tiesiog jei esi verslininkas, daryk verslą sąžiningai“, – sakė R. Karbauskis.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Pagal senolius

Apsikakojęs durų ieško.Taip ir su Jakilaičiu-Juodišium(judošium).Taigi komisija,o ne Karbauskis tiria LRT veiklą.Jeigu,žmogeli,jau taip spirgi,tai matyt ne kokie tavo popieriai.Buvo pripratę,kad visi jūsų bijotų,ir staiga,atsirado valstiečiai-žalieji,kurie visus vagis pradėjo tempti į dienos šviesą,kurie nepabūgo jūsų išsityčiojimų.Oi dar žagsėsit visi,cia dar tik pradžia...Sėkmės Karbauskiui ir jo sąjungai,traukit visus apsivogusius ir tegul jie gražina tai ką pavogė iš Lietuvos.

Vero

Kažin kiek karbovskis savo išgamoms, rašančios ditirambus šio meto didžiausiam vagiui, melagiui, prostitutui , moka už šituos vadinamuosius "komentarus", Bet vagis karbovskis nenubiednės, prisivogęs ko gero daugiau negu savo laiku brazovskis, tačiau kiekvienam doram žmogui aišku, kad tai karbovskio nupirkti ciuckiai. Visi vienodai loja, tik kažin ar supranta apie ką jie loja. Karbauskį ne tik lauk iš Seimo, bet tiesiai į kalėjimą, tik toks sprendimas būtų teisingas. O ir skvernas tada nesąmonių nepliurptų, kaip gerai ta lenkiška televizija, ir kitokias panašias nesąmones.. Teisingai kai kas sako, jei lietuviai patys nesusinaikins, tai niekas jų nesunaikins. O karbovskio ir skverno "veiikla" prie to ir veda. Jakilaitis šaunuolis, ir toliau demaskuok išsigimėlius karbovskio tipo. Norim žinoti karbovskio atsakymus š jūsų, Edmundai, klausimus.

Gedas

Lietuva,kur tu eini su tokiais karbauskiais ir į jį panašiais ?Vien skandalai,šmeižtai,teismai. O doro darbo Lietuvos valstybei ir jos žmonėms nėra. Kiek laiko galima tąsytis su tuo Karbauskiu ? Vemti verčia jo veikla ir Lietuvos seime.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS