Energetikos inspekcijos vadovas R. Špokas paliko postą | kl.lt

ENERGETIKOS INSPEKCIJOS VADOVAS R. ŠPOKAS PALIKO POSTĄ

  • 0

Energetikos inspekcijos vadovui Rimgaudui Špokui palikus pareigas, kol kas nėra aišku, kada bus skelbiamas naujo vadovo konkursas. R.Špoko teigimu, jis iš pareigų pasitraukė savo noru, norėdamas užsiimti nauja veikla.

„Jis (R.Špokas - BNS) pareiškimą atnešė savo noru, o jis buvo patvirtintas birželio 9 dieną“, - BNS patvirtino energetikos ministro vyriausioji patarėja Daiva Rimašauskaitė.

Anot jos, kol kas neaišku, kada bus skelbiamas naujo vadovo konkursas. Laikinai inspekcijai vadovauja Ričardas Žoramskis.

53-jų R.Špokas BNS sakė nusprendęs imtis naujos veiklos, bet ar grįš į valstybines pareigas, kol kas negalėjo pasakyti.

„Turiu kitų planų ir noriu kitur dirbti. Atėjo laikas, kadencija ėjo į pabaigą“, - BNS sakė R.Špokas. Jo kadencija turėjo baigtis spalio mėnesį. 

R.Špokas neigė, jog pasitraukė dėl konfliktų su inspekcijos kolektyvu.

Pernai inspekcijos darbuotojai buvo išreiškę nepasitikėjimą R.Špoku. Šis klausimas buvo iškeltas Vyriausybės posėdyje, kai buvo nagrinėjamas klausimas, ar inspekciją paskirti atsakinga už saulės elektrinių projektų kompensavimo komisijos sprendimų gynimą.

Laimėjęs konkursą, R.Špokas inspekcijai vadovauti pradėjo 2010 metų lapkritį. Į šias pareigas jį paskyrė tuometinis energetikos ministras Arvydas Sekmokas.

Per tą laiką R.Špoko darbas buvo patikrintas vieną kartą - 2012 metų pradžioje Generalinės prokuratūros pavedimu A.Sekmoko sudaryta komisija aiškinosi, ar R.Špokas, atlikdamas 2011 metų lapkričio mėnesį smarkiai išaugusių šilumos kainų ir suvartojimo tyrimą, ėmėsi visų būtinų priemonių. Komisija nustatė, jog R.Špokas pareigas atliko tinkamai, todėl jam nebuvo taikyta tarnybinė atsakomybė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS